Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T



Milieufederatie steunt verzet tegen golfbaan

Zaandam, 27 augustus 2002 De Milieufederatie Noord-Holland steunt het verzet van bewonersorganisaties tegen de komst van een golfbaan in de Beemster. Zo n sportvoorziening beschadigt het karakteristieke landschap van deze unieke droogmakerij. Bovendien zijn er in de regio al voldoende golfbanen.

De Milieufederatie Noord-Holland sluit zich aan bij de bezwaren van de Stichting Behoud Waterland en verscheidene particulieren. In een brief aan de gemeente herinneren dezen eraan dat de Beemster niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Een golfbaan tast het open en vlakke landschap aan. Sportvoorzieningen horen niet thuis midden in het buitengebied, maar moeten langs de stadsrand worden aangelegd. Bovendien zijn er in de regio al meer dan voldoende golfbanen, zoals bijvoorbeeld bij Purmerend en Alkmaar, beiden zonder wachtlijst.

De milieufederatie ziet de golfbaan als de zoveelste stap in de geleidelijke ontluistering van de Beemster. Zij pleit ervoor dat de gemeente en Provincie, samen met de bevolking, een duidelijk plan schetsen voor een verantwoorde ontwikkeling. Aan de hand van zo n plan kunnen dan alle concrete wensen worden beoordeeld. De afweging geschiedt niet langer ad hoc, zoals nu het geval is, en de gestage aftakeling van de Beemster zal gestopt worden.



Ingezonden persbericht