Korps: Friesland, plaats: Friesland 22-08-2002
Politieberichten van 22/8 (07.00 t/m 13.00 uur)

Appelscha: eenzijdig ongeval
Woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur is een 23-jarige inwoner van Appelscha met zijn personenauto in een droge sloot gereden. Hij reed over de Vaart Zuidzijde, richting Appelscha. Vermoedelijk, zo verklaarde hij, is hij in slaap gevallen. Juist voor de bebouwde kom kwam hij op de linkerweghelft, raakte het bord bebouwde kom, botste tegen een boom en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder is met en hoofdwond met de ambulance naar een arts gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgevoerd.

Tzummarum: inbraak sportcomplex
Donderddagochtend omstreeks 00.15 uur is ingebroken in een sportcomplex aan de Buorren. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. De kassa werd gestolen. Er zat geen geld in. De beheerder, een 55-jarige man uit Tzummarum, deed aangifte.

Sneek: valse brandmelding
Donderdagochtend omstreeks 08.30 uur werd via 1-1-2 een uitslaande brand gemeld aan de Oude Oppenhuizerweg. De brandweer (met drie autos) en de politie waren direct ter plaatse. Daar bleek het om een valse melding te gaan. De eigenaar van het pand, een 52-jarige man uit Sneek, had de melding gedaan. Hij wilde zo aantonen dat zijn woning en bedrijf slecht bereikbaar waren. De man werd aangehouden. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Goutum: inbraak auto

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een aan De Pleats geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een portier geforceerd, waarna een radio/cd-speler werd weggenomen. De 32-jarige eigenaar uit Goutum deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan De Wetering. Een portierslot werd geforceerd, waarna een radio/cd-speler en een GSM-telefoon werden weggenomen. Een 28-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Leeuwarden: auto in beslag genomen
Van een 22-jarige Leeuwarder is donderdag om 10.30 uur de auto in beslag genomen. Op de Harlingertstraatweg werd de man voor de derde achtereenvolgende keer rijdend in een auto betrapt, terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs.

Bureau Communicatie: 058 880 8272