Nieuwsbericht

dinsdag 22 augustus 2002, 14.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietser gewond na aanrijding
Alkmaar, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagmiddag raakte een 16-jarige jongen uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Laan van Bath. De jongen reed op zijn bromfiets over een rotonde in tegengestelde richting (hij reed linksom in plaats van rechtsom). De bestuurster van een personenauto, een 46-jarige vrouw uit Alkmaar, die eveneens over deze rotonde reed, verwacht uit die richting geen verkeer en botste bij het verlaten van de rotonde tegen de bromfietser. Deze laatste raakte bij de aanrijding gewond en is met letsel aan zijn voet, hand en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Geweldplegers aangehouden
Alkmaar, woensdag 21 augustus 2002.
In de afgelopen week heeft de politie een onderzoek naar openlijke geweldpleging afgerond. Deze geweldpleging vond plaats op dinsdagavond 16 juli 2002, op de Kanaaldijk. Een 34-jarige bestuurder van een personenauto werd daar mishandeld door twee mannen en een jongen. Aanleiding waren irritaties in het verkeer. Het slachtoffer kreeg een aantal klappen waarna hij buiten bewustzijn raakte. Terwijl hij weerloos op de grond lag werd hij door zijn belagers geschopt en geslagen. Hij werd met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Er waren een aantal getuigen die een goed signalement konden geven van de daders. Dit leidde er toe dat in de afgelopen weken twee mannen van 31 en 44 jaar en een jongen van 17 jaar, allen afkomstig uit Alkmaar, konden worden aangehouden. Tijdens het onderzoek bekenden zijn de openlijke geweldpleging. De 44-jarige man en de 17-jarige jongen zijn in bewaring gesteld. De andere verdachte is in de loop van het onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Kitesurfer gewond
Bergen aan Zee, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur is een 22-jarige inwoner van Heteren gewond geraakt op het strand. De man beoefende de kitesurfsport en is volgens getuigen, van een hoogte van ongeveer 5 meter naar beneden gevallen. Hierbij is hij op zijn hoofd terecht gekomen. Hij is met onbekend letsel over gebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Man bedreigd winkelpersoneel na diefstal
Alkmaar, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagavond werd een 27-jarige man uit Heiloo aangehouden in een winkel aan de Lodewijk van Velthemstraat. De man was door winkelpersoneel betrapt op het stelen van goederen uit die winkel. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens het wachten op de politie probeerde de man weg te vluchten wat door enkele personeelsleden voorkomen kon worden. Hierop bedreigde de verdachte het personeel onder anderen met het feit dat hij aids zou hebben. Kort daarop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Bedrijfswagen gestolen
Alkmaar, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagavond tussen 20.30 en 23.55 uur werd een bedrijfswagen gestolen vanaf het Zeglis. Het betreft een auto van het merk Mercedes, type 408. De auto heeft een open laadbak, is oranje van kleur en voert het kenteken VG-94-GT.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 22 augustus 2002
Vannacht werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Hornwaard. Bij een controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Politietoezicht in en rond het winkelcentrum De Mare Alkmaar, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagmiddag is door een groep politiemensen in opleiding een controle gehouden in het en rondom het winkelcentrum De Mare. Tijdens deze controle werden een groot aantal foutparkeerders beboet (25). Daarnaast werden 27 bestuurders van fietsen en bromfietsen bekeurd omdat zij in het wandelgebied reden in plaats van liepen.

Foutparkeerders gewaarschuwd
Heerhugowaard, 22 augustus 2002.
Afgelopen dinsdagavond heeft de politie in overleg met het wijkpanel en de gemeente n.a.v. klachten van bewoners, een parkeercontrole gehouden in de Edelstenenwijk. Bijzonder aan deze controle was dat er niet bekeurd maar gewaarschuwd werd. Voor deze opzet is gekozen om mensen eerst de gelegenheid te geven hun auto voortaan op een andere plaats te parkeren. Op bepaalde plaatsen in de wijk is de parkeergelegenheid namelijk schaars. Er zijn die avond 60 waarschuwingen uitgedeeld. In de toekomst krijgen fout-parkeerders wel echte boetes.

Heerhugowaard, 21 augustus 2002.
Op de Beukenlaan is tussen 20.00 en 21.00 gecontroleerd op snelheid. Acht bestuurders reden te hard. De snelste reed 84 km/uur, terwijl 50 km/uur maximaal is toegestaan.

NOORDKOP

Verkeerscontrole
Slootdorp, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagmiddag werd een rijdende verkeerscontrole gehouden op verschillende wegen in de Wieringermeer en op Wieringen. Er werden vier bestuurders van auto's bekeurd in verband met snelheidsovertredingen. Deze controles werden gehouden op wegen waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. De overtreders reden met snelheiden tussen de 104 en de 123 km/u. Drie bestuurders van bromfietsen kregen een bekeuring omdat zij geen helm droegen en één autobestuurder werd bekeurd omdat hij onnodige lichtsignalen gaf.

Brand in woning
Schagen, donderdag 22 augustus 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag ontstond brand in een woning aan de Boog. De bewoner was met een brandende sigaret in zijn hand in slaap gevallen. Hierdoor vatte het matras vlam. In verband met de hitte en de rookontwikkeling werd de bewoner gedwongen naar buiten te gaan, evenals een medebewoner en een hond. Door de brand werd de woning zwaar beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Diefstal auto's
Slootdorp / Anna Paulowna, donderdag 22 augustus 2002. In de nacht van woensdag op donderdag werd een auto gestolen vanaf de Prins Bernhardweg in Slootdorp. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken SH-32-JV.
In dezelfde nacht werd eveneens een auto gestolen vanaf de Weth. Kloostermanstraat in Anna Paulowna. Hier ging het om een grijze Opel, type Kadett Gsi. Deze auto voert het kenteken HF-VZ-59.

Politie houdt twee verdachten van mishandeling aan Schagen, donderdag 22 augustus 2002.
De politie heeft op 20 en 21 augustus twee verdachten aangehouden die betrokken zijn geweest bij een openlijke geweldpleging in een horecagelegenheid in Schagen op 17 juni jl.. Daarbij werd een 39-jarige man uit 't Veld mishandeld. De aanhoudingen zijn mede verricht naar aanleiding van de berichtgeving in de krant en de uitzending van het tv-programma Ter Plaatse van TV Noord-Holland. Daarin werden mensen opgeroepen te kijken naar de videobeelden van het incident, om daarmee de identiteit te kunnen achterhalen van de daders. Een 34-jarige man uit Slootdorp heeft zich na de uitzending bij de politie gemeld. Hij werd op 20 augustus aangehouden en voor een nacht in verzekering gesteld. In het vervolgonderzoek werd ook de identiteit van de tweede dader duidelijk. Daarop volgde de aanhouding van een 24-jarige inwoner uit Wieringerwerf op 21 augustus. Beide verdachten worden gedagvaard om zich te verantwoorden voor de politierechter

WESTFRIESLAND

Vrouw gewond na val met jetski
Medemblik, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagavond kort na 20.00 uur raakte een 22-jarige vrouw uit Medemblik gewond na een ongeval met een jetski. Het slachtoffer voer met haar jetski over het water van het IJsselmeer vlak onder de kust ter hoogte van de Zuiderdijkweg. Vermoedelijk doordat zij een te ruime bocht nam belandde zij met haar vaartuig op de basaltblokken van de dijk. Hierbij raakte zij gewond aan haar arm en heup. Zij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Veel foutparkeerders bekeurd
Bovenkarspel, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdagmiddag werd op verschillende plaatsen in Bovenkarspel een controle uitgevoerd op foutparkeerders. Tijdens deze controle werden 43 bestuurder bekeurd. Het merendeel bleek niet in het bezit te zijn van een blauwe schijf. Daarnaast bleek dat veel bestuurders de parkeertijd hadden overschreden. Tot slot meenden een aantal autobestuurders een goede parkeerplaats te hebben gevonden op een trottoir. Ook zij werden bekeurd.

Jetski en trailer gestolen
Hoorn, woensdag 21 augustus 2002.
Woensdag heeft de eigenaar van een jetski aangifte gedaan van diefstal van zijn vaartuig. De jetski stond op een trailer die achter zijn auto stond gekoppeld. De combinatie stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Grashaven. Op zondag 18 augustus 2002, tussen 21.45 en 23.30 uur hebben onbekende de jetski en trailer losgekoppeld van de auto en meegenomen. De jetski is van het merk Yamaha, type superjet 700. Het vaartuig is blauw van kleur en voert het registratienummer 90-99-YH. De weggenomen trailer is zilverkleurig.

Tassen en auto gestolen na woninginbraak
Medemblik, donderdag 22 augustus 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan het Geldlozepad. Hoe men in het huis is gekomen is niet bekend. Vanuit de woning werden tassen weggenomen met daarin onder anderen geld. Ook bleken de autosleutels te zijn verdwenen. Toen de bewoonster naar buiten keek zag zij dat haar auto eveneens was verdwenen. Het betreft een auto van het merk Citroen, type AX. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken HS-LN-20.