Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.00 uur) Donderdag, 22 augustus 2002

Born, woninginbraak:
Woensdagavond 21 augustus 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Groenstraat te Born. De inbreker wist met behulp van een in de tuin aangetroffen ladder de eerste etage te bereiken waar hij een raam forceerde en daardoor de toegang kreeg. De woning werd doorzocht waarbij verschillende spullen werden ontvreemd (nog niet bekend bij de politie) en tevens, na het aantreffen van de autosleutels, de auto uit de garage werd ontvreemd. De benadeelde heeft van de inbraak en de diefstallen bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, diefstal uit woning:
Woensdagavond omstreeks 22.00 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Helstraat te Sittard. De bewoner was thuis televisie aan het kijken en hoorde een raam klapperen, zo dacht hij. Kort daarna hoorde hij ook een deur van de woning dichtgaan. Toen hij drana op straat keek zag de bewoner nog juist een man op zij fiets over straat wegrijden. Bij onderzoek bleek dat in een raam een gat gemaakt was waarna het raam geopend kon worden. Bij een eerste onderzoek bleek alleen de fiets ontvreemd te zijn.

Susteren, licht gewonden bij verkeersongeval:
Woensdagmiddag 21 augustus 2002 heeft omstreeks 14.30 uur op de Holtummerweg te Susteren een kop staart aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 40 jarige automobiliste uit Echt reed daar achter op de auto van een 47 jarige inwoonster van Brunssum. Beide bestuursters klaagden over nekletsel waarop ambulances ter plaatse werden ontboden. De 40 jarige bestuurster uit Echt moest door brandweerlieden na het knippen van het dak, met grote zorg en geheel gestabiliseerd, uit haar auto worden gehaald. In verband met een eerder opgelopen nekletsel diende dit met grote zorg te geschieden. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek. Beide autos moesten door een bergingsbedrijf worden weggesleept. De brandweer zorgde vervolgens dat het wegdek geheel schoongemaakt werd. Dit was verontreinigd geraakt door olie en modderresten. Tegen de veroorzaakster van de aanrijding, de 40 jarige automobiliste uit Echt, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, snelheidsovertreding:
Donderdagmorgen 22 augustus 2002 heeft de politie het rijbewijs en de auto van een 36 jarige inwoner van Heerlen in beslag genomen na het plegen van een snelheidsovertreding.
De inwoner van Heerlen reed donderdagmorgen omstreeks 02.50 uur over de Provincialeweg Zuid en Noord te Oirsbeek in de richting van de Hoofdstraat te Amstenrade. De bestuurder bleek met een hoge snelheid te rijden, 120 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan en 100 km per uur waar 50 km toegestaan was. De bestuurder werd daarop gecontroleerd. Zijn auto werd overgebracht naar het politiebureau waar het voertuig in beslag genomen werd. Ook het rijbewijs van de bestuurder werd in beslaggenomen. Tegen de 36 jarige inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt. De auto zal rijtechnisch worden onderzocht, omdat bij een eerste onderzoek gebreken aan de rem- en stuurinrichting werden vastgesteld. De verdachte zal zich in het kader van snelrecht bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden over zijn rijgedrag.