Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-08-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.15 uur) Donderdag, 15 augustus 2002

Valkenburg, uitslaande brand:
Woensdagavond 21 augustus 2002 heeft een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Salviastraat te Valkenburg. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning brandde echter geheel uit. Ook een belendend pand liep brand- en waterschade op. Om nog onduidelijke redenen ontstond woensdagavond omstreeks 18.30 uur brand in de betreffende woning. Straatbewoners zagen de fikse brand en waarschuwden de hulpdiensten. Omdat nog onduidelijk was of de 69 jarige bewoonster al dan niet in de woning aanwezig was doorzocht de brandweer voor zover mogelijk de hevig brandende woning, echter de bewoonster werd niet aangetroffen. Kort daarna bleek echter dat zij met haar hondje was gaan wandelen en werd zij bij terugkeer geconfronteerd met een uitslaande brand in haar woning. De brand had zich onder de dakpartij verplaatst naar de belendende woning die eveneens schade opliep. De brandweer bluste de brand in beide woningen maar kon niet voorkomen dat een van de woningen vrijwel geheel uitbrandde en voor bewoning onbruikbaar werd. De tweede woning liep brandschade op aan het dak daarnaast waterschade. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onduidelijk. Vandaag wordt hierna een onderzoek ingesteld.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 44 jarige inwoner van Brunssum is donderdagmorgen 22 augustus door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De politie controleerde omstreeks 02.10 uur een automobilist op de Sint Maartenslaan te Maastricht nadat deze net voor een naderende andere automobilist een kruising was overgestoken. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nog eens bevestigd werd door de uitslag van de alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Het rijbewijs van de automobilist bleek een ongeldig rijbewijs te zijn. Tegen de inwoner van Brunssum werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, snorfietser onder invloed:
Een 25 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmorgen 22 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Een politiepatrouille zag omstreeks 01.30 uur een bromfietser met een wel erg onzekere gang over de Spoorweglaan te Maastricht rijden. Bij een controle van de bestuurder bleek deze behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Een verplichte alcoholblaastest werd door de bestuurder bewust niet goed uitgevoerd waarop hij werd aangehouden een voor verder onderzoek werd ingesloten aan het politiebureau. Een aan het bureau afgelegde ademanalyse wees een alcoholgebruik aan tussen 1.7 en 1.8 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn bromfiets diende echter nog negen uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, aangehouden met drugs.
De politie heeft donderdagmorgen 22 augustus 2002 op de Markt te Maastricht twee mannen aangehouden verdacht van drugsbezit. Op de beelden van het cameratoezicht in de binnenstad van Maastricht was donderdagmorgen te zien dat een bestelbusje meerdere keren rond de Markt reed, ook vaak stopte, en de inzittenden mogelijk bezig waren met de verkoop van drugs. Toen de politie omstreeks 01.30 uur overging tot een controle wilde een van de twee betrokken personen weglopen, maar dit werd voorkomen. De persoon die wegliep liet, dacht hij ongezien voor de politie, iets op de grond vallen, hetgeen bij een controle kort daarop een potje bleek te zijn inhoudende enkele tientallen witte tabletten en een zakje eveneens met witte tabletten. Beide inzittenden van het bestelbusje werden door de politie aangehouden op grond van de Opiumwetgeving. Bij de tweede persoon werd in diens kleding bij een onderzoek een bolletje cocaïne aangetroffen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De aangetroffen witte tabletten betreft hoogstwaarschijnlijk XTC. Tegen het tweetal zal proces-verbaal worden opgemaakt. De harddrugs zijn in beslag genomen. De twee aangehouden verdachten betreffen een 31 jarige inwoner van Rotterdam en een 17 jarige inwoner van Algerije.

Maastricht, diefstal vogels:
Een 82 jarige inwoner van Maastricht heeft woensdag 21 augustus bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van 7 kanaries uit zijn volière. Dinsdagavond waren de vogels nog in de volière aanwezig, maar bleken woensdagmorgen verdwenen te zijn. De bewoner trof die morgen zijn volière opengebroken aan. Een hangslot bleek verbroken te zijn en er bleken zeven kanaries te ontbreken. Bij de ontvreemde vogels zijn een aantal nestvogels waarvan de jonge vogels nog in de nesten waren en nu zonder verzorging zijn.