Gemeente Son en Breugel


Sonse familie werd sinds enkele maanden begeleid 22-08-2002
Maatschappelijk werk heeft sinds enkele maanden bemoeienis met het gezin, maar is pas sinds medio juni op de hoogte van de afpersing en mishandeling, zegt directeur van de Stichting Maatschappelijke Werk Dommelregio, L. Hoeben. Hij wil niet ingaan op de aard van de problematiek waarvoor maatschappelijk werk sinds enige tijd de familie hulp biedt.

Baartmans hoopt dat de jongen hard wordt aangepakt. Ook al is de kleinzoon nog slechts een verdachte, alles wijst erop dat hij de grootvader stelselmatig heeft mishandeld, zegt zij. Baartmans hoopt op zijn minst dat de jongen een verbod krijgt opgelegd om de woning van zijn grootvader te betreden.
Inwoners van Breugel reageerden gisteren met afschuw en verbazing op het bericht over de misstanden binnen het gezin. Dat geldt zowel de gebeurtenissen zelf, als de onmacht bij politie en maatschappelijk werk om in te grijpen. Vrijwel niemand toonde zich verbaasd dat iets dergelijks in hun dorp is voorgevallen. Zoiets kan blijkbaar overal gebeuren, dus ook hier, zo zeggen velen.

Bron: Eindhovens Dagblad 22 augustus

Relevante informatie:
Breugelnaar mishandelde opa jarenlang
Mishandelde grootvader zweeg jaren