Gemeente Woudrichem

22/08/2002
Breedband internet in een deel van het Land van Altena

Telecomgigant KPN Telecom heeft op 22 augustus bekend gemaakt dat het tegen het eind van dit jaar een aanzienlijk aantal telefooncentrales in Nederland geschikt wil maken voor ADSL. Dit is een vorm van breedband internet. Er worden in heel Nederland 214 extra telefooncentrales voor ADSL gereed gemaakt. Daardoor zal in de loop van januari 2003 voor 85% van de huishoudens in Nederland een ADSL-aansluiting beschikbaar zijn. Nu ligt dat percentage nog op 65%.

ADSL in het Land van Altena
Naar het er zich nu naar laat uitzien, zal ADSL beschikbaar komen in delen van de gemeentes Woudrichem en Werkendam. Dit is te controleren via de site van KNP Telecom.

Waar staat de term ADSL voor?
ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line. ADSL is een modem technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van de infrastructuur van het standaard telefoonnetwerk die een gewone analoge of ISDN telefoonlijn omvormt tot een hoge snelheid digitale lijn voor een snelle internet toegang en waarbij de analoge en ISDN lijn beschikbaar blijft. U kan dus bellen en internetten tegelijkertijd.

Hoe snel is een ADSL lijn?
ADSL biedt snelheden tot 8 Mbps downstream (ontvangen of downloaden) en 1 Mbps upstream (verzenden of uploaden), afhankelijk van de kabellengte en de leverancier. De meeste ADSL verbindingen zijn beperkt tussen de 215 Kbps en 1536 Kbps downstream.

Meer informatie:
KPN Telecom: www.mxstream.nl
Particulier initiatief voor breedband internet in Woudrichem en Werkendam: www.adsl-net.tk