Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 10.10 uur

Motorrijders gewond geraakt

ABCOUDE Bij een aanrijding op de Rijksweg A2 bij Abcoude omstreeks 16.00 uur is een 39-jarige motorrijder uit Fano (Italië) en zijn 29-jarige medepassagiere licht gewond geraakt.

De motorrijder begon te slingeren, doordat het verkeer op de A2 geregeld vaart minderde en dan weer sneller ging rijden. In een poging de motor weer op het rechte spoor te krijgen raakte de motor de rechterkant van de auto van een 27-jarige bestuurder uit Diemen. Daardoor raakte de motor verder uit balans en kwam op de vluchtstrook ten val. De automobilist bleef ongedeerd. Beide voertuigen moesten worden weggesleept.

Auto over de kop

LOENERSLOOT - Bij een aanrijding op de Rijksweg A2 op dinsdagavond omstreeks 21.00 uur is een 22-jarige vrouw uit Hoofddorp en haar half jaar oude kind gewond geraakt. Haar 29-jarige echtgenoot die achter het stuur zat bleef ongedeerd.

De bestuurder reed over de linkerrijbaan richting Amsterdam en kwam met zijn auto terecht in aquaplaning. Hij verloor de macht over het stuur en begon te tollen. Vervolgens schoot de auto over de middelste en rechtse rijbaan van de weg. In de berm werd een lichtmast omver gereden. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam naast het talud en over een sloot in het weiland terecht. Moeder en kind zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het 22-jarige slachtoffer zijn verwondingen aan arm, neus en ruggenwervels vastgesteld, de verwondingen van het kind worden nog nader onderzocht

Verkeerscontrole

KAMERIK Bij een snelheidscontrole met lasergun op de Van Teijlingenweg om 13.00 uur zijn 5 van de 80 gecontroleerde automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Waar 50 km/uur is toegestaan, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 84 km/uur.

ABCOUDE Bij een gordelcontrole op de Burgemeester des Tombesweg van 9.30 tot 11.30 uur zijn 14 automobilisten bekeurd voor het niet om hebben van de autogordel. Eén bestuurder kreeg een bekeuring, omdat zijn auto niet APK gekeurd was.