Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-08-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.00 uur

Ruim 1000 automobilisten op snelheid gecontroleerd

ZEIST Op de Laan van Beek en Royen vond dinsdagochtend van 09.45 11.00 uur een snelheidscontrole plaats.
Van de 328 gecontroleerde voertuigen reden 48 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/h waar 50 km/h mag worden gereden.

DE BILT - Op de Utrechtseweg vond van 11.00 12.00 uur een snelheidscontrole plaats.
Van de 689 gecontroleerde voertuigen reden 60 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 145 km/h waar 80 km/h mag worden gereden.

Alle snelheidovertreders kregen een bekeuring.

Dronken man veroorzaakt verkeersgevaarlijke situatie

ZEIST Dinsdagavond omstreeks 23.15 uur reed een 26-jarige automobilist uit Utrecht zigzaggend en met een snelheid van ongeveer 30 km over de A-28. Hij kwam uit de richting Amersfoort.

Bij het zien van de politie verhoogde de man de snelheid en reed met zon 120 km/h richting Utrecht. Bij de nevenbaan nabij de Universiteitsweg maakte hij een schijnbeweging. Vermoedelijk verloor hij hierdoor de macht over het stuur, kwam in de berm terecht en verdween in de diepte het talud in. De bestuurder werd uit de auto geslingerd en lag naast zijn totaal verwoeste auto. Ogenschijnlijk had hij geen ernstige verwondingen.

Na onderzoek in het UMC bleek de man een verwonding aan zijn been te hebben en een lichte hersenschudding. Het voertuig werd door een takelbedrijf afgesleept.
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Automobiliste schept fietser

ZEIST Dinsdagochtend omstreeks 11.00 uur reed een 52-jarige fietser uit Bunnik over het fietspad van de Waterigeweg. Ter hoogte van de kruising met de Weteringelaan was men met wegwerkzaamheden bezig. Een 42-jarige automobiliste uit Zeist wilde hierdoor gebruik maken van het fietspad. Hierdoor zag zij de fietser over het hoofd. Door de aanrijding kwam de man ten val en liep beenletsel op. Hij moest zich hiervoor onder doktersbehandeling stellen.