Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Aanhouding vreemdeling

AMERSFOORT Een 40-jarige man is woensdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden nadat hij geprobeerd had een kledingstuk ter waarde van 37,50 Euro te stelen in een winkel aan de Kamp.

De man had het kledingstuk in een geprepareerde tas gestopt en was de winkel uitgerend. Het alarm ging echter af waarop het winkelpersoneel en een agent die in zijn vrije tijd in de winkel was, achter de man aanrenden.

Op straat werd de 40-jarige, die in Zaandam woont aangehouden. Op het politiebureau bleek de man verschillende namen en adressen op te geven.

De man bleek illegaal in Nederland te verblijven en is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Met alcohol op de bromfiets

LEUSDEN Een 28-jarige man uit Leusden is woensdagnacht rond 00.15 uur aangehouden omdat hij met teveel alcohol op zijn bromfiets bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man op zijn brommer over de Ursulindeweg rijden en wilden de man controleren.

Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek de man 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Er is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met alcohol op

AMERSFOORT Een 28-jarige man uit Nijkerk is woensdagavond 20.50 uur aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en met alcohol achter het stuur zat.

De man reed over de Nijkerkerweg, komend uit de richting Nijkerk en wilde op de kruising met de Amersfoortseweg rechtsaf slaan. Hij verloor echter de macht over het stuur en reed met zijn auto tegen een verkeerslicht.

Het licht raakte zwaar beschadigd als gevolg van de aanrijding. De man moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had (1,25 promille).

Er is proces verbaal opgemaakt.