Simac Techniek NV


P E R S B E R I C H T

Amstelveen, 22 augustus 2002

Simac nieuwe sponsor KNHB

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) is een nieuwe sponsor rijker. Op de eerste dag van het internationale hockeytoernooi om de Rabobank Trophy is een contract getekend met het beursgenoteerde ICT-bedrijf Simac Techniek NV. De komende drie jaar ondersteunt Simac de KNHB zowel financieel als in de vorm van automatiseringsdiensten.

De KNHB is een van de grotere sportbonden in Nederland die nog steeds groeit en dat ook wil blijven doen. De inzet van informatietechnologie is volgens de KNHB hierbij cruciaal. Simac zal de KNHB op dit vlak nadrukkelijk gaan ondersteunen. Dat geldt met name voor de verdere ontwikkeling van de eigen website naar een zogenaamde "virtual community" en het opzetten van een intranet voor de voorzitters van de hockeyverenigingen, de districten en de KNHB.

Directeur Johan Wakkie van de KNHB: "Om als bond gezond te blijven is betrokkenheid van de leden van het grootste belang. Volgens onze visie is de inzet van ICT hierbij onmisbaar. Goed voorbeeld is een "virtual community" waaraan alle hockeyverenigingen via websites zijn verbonden. Hiermee willen we de behoeften van onze leden op hockeygebied aan communicatie, informatie, entertainment en transactie, vervullen. Geen eenvoudige opdracht, maar met onze nieuwe ICT-partner Simac zetten we een grote stap in de goede richting."

"Dit sponsorcontract met de KNHB biedt goede kansen om ons dienstenpakket direct onder de aandacht te brengen van een brede doelgroep," aldus Eric van Schagen, algemeen directeur van Simac. "Bij de keuze voor de KNHB was voor ons van doorslaggevend belang dat onze deskundigheid en ervaring direct bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van de KNHB. Sponsoring blijft dus niet beperkt tot het leveren van alleen een financiële bijdrage."

Meer informatie over Simac
Simac Techniek is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat actief is op de volgende gebieden:
1. ICT-infrastructuren: ontwerp, implementatie en exploitatie.
2. ICT-applicaties: consultancy, bouwen van maatwerkapplicaties en beheer hiervan.
3. Industriële Elektronica & Automatisering: levering van producten, projecten en diensten.
4. Participaties in diverse technologiebedrijven. Het geografisch marktgebied is West- en Midden-Europa. Simac heeft ongeveer 1250 medewerkers en een omzet van circa ¬ 220 miljoen.


---

Uitgebreidere informatie is te vinden via www.simac.nl http://www.simac.nl>.

Informatie:

Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
Johan Wakkie: directeur KNHB, tel. 030 656 64 44

Simac Techniek NV
Gerrit Lebbink, director Simac Business Applications, tel. 0348 457 555.
---