Ingezonden persbericht


Ongeëvenaarde performantie en beveiliging voor kleine en middelgrote ondernemingen met de nieuwe Nokia IP350 en IP380 apparaten voor netwerkbeveiliging

De nieuwste producten uit de Nokia IP300-reeks beschikken over geavanceerd design en gebruiksvriendelijke kenmerken

Leidschendam, 22 augustus 2002 - Nokia (NYSE:NOK) breidt zijn gamma hoog performante beveiligingsapparaten voor netwerken uit met de Nokia IP350 en IP380. Beide apparaten werden ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. De apparaten, die verkrijgbaar zijn in een single rack unit, bieden sterk verbeterde performantie van de VPN, de firewall en de inbraakprotectie en zijn bijzonder duurzaam.

De IP350 en IP380 werden ontworpen in samenwerking met de beveiligingspartners van Nokia en ondersteunen de toonaangevende VPN-1â/FireWall-1â Next Generationä van Check Point Software Technologiesä (NASDAQ:CHKP). De Nokia-apparaten met de geïntegreerde VPN-1/FireWall-1 bieden optimale beveiliging en betrouwbaarheid en kregen het certificaat Secured by Check Point. De Nokia IP350 en IP380 doen tevens dienst als krachtige beveiliging tegen inbraak in een configuratie met de RealSecureâ software for Nokia van Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX).

De nieuwe generatie IP300-producten van Nokia combineren de beste eigenschappen van de bestaande Nokia-platforms tot een nieuwe standaard voor kleine en middelgrote bedrijven, verklaart Dan MacDonald, Vice President of Product Management and Marketing van Nokia Internet Communications. In tegenstelling tot de beveiligingsproducten van de concurrentie, beperken de Nokia IP350 en IP380 zich niet tot één aspect van uw beveiligingsbehoeften, maar bieden ze een volledig en flexibel beveiligingsplatform dat niet alleen schaalbaar en duurzaam is, maar ook snel en uiterst veilig.

De Nokia IP350 en IP380 werden uitgerust met de performantietechnologieën die gezamenlijk werden ontwikkeld door Nokia en Check Point en beschikken over een FireWall-1 doorvoersnelheid tot respectievelijk 400 en 600 Mbps. De IP350 biedt hoog performante VPN-communicatie met een 3DES VPN-1 snelheid van 60 Mbps en geïntegreerde chip voor versleuteling. De IP380 realiseert VPN-1 doorvoer met een snelheid van 90 Mbps. Met de optionele kaart voor snellere versleuteling haalt de Nokia IP380 een VPN-1 performantie tot 130 Mbps. De supersnelle small-packet performantie van de Nokia IP380 is uiterst doeltreffend voor het verwerken van de verschillende soorten traffic op het netwerk.

Wij zijn erg blij met de nieuwe Nokia IP350 en IP380, bevestigt Asheem Chandna, vice president business development en productmanagement bij Check Point Software Technologies. Deze nieuwe apparaten uit de Nokia IP300-reeks, die werden uitgerust met de VPN-1/FireWall-1 van Check Point, bieden kleine en middelgrote ondernemingen een uitbreidbaar, veelzijdig en kostenbesparend platform voor Internetbeveiliging van topkwaliteit.

Dankzij de veelzijdigheid van de Nokia IP350 en IP380, kunnen ze ook gebruikt worden als specifieke platformen voor bescherming tegen inbraak op het netwerk. Samen met onze beproefde RealSecureâ technology vormen de Nokia IP350 en IP380 een ijzersterke oplossing om bedrijven te beschermen tegen inbraken op het netwerk. Tegelijk voldoen ze aan de eisen van de beveiligingsverantwoordelijken inzake performantie en kosten, zegt Steve Gant, vice president, Solutions Management and Business Development, Internet Security Systems.

Het afgelopen jaar vormden de Nokia IP-apparaten de standaard beveiligingsoplossing voor Countrywide Home Loans, meldt Mike Cunningham, Executive Vice President infrastructuur bij Countrywide Home Loans. Momenteel testen wij de bèta-versies van de nieuwe IP350 en IP380 en wij zijn erg tevreden over de verhouding prijs/kwaliteit, de talrijke interfaces en de gebruiksvriendelijkheid die Countrywide zo waardeert in alle beveiligingsapparaten van Nokia.

De klanten kunnen gebruik maken van de vier geïntegreerde en volledige routable Ethernet-poorten van de Nokia IP350 en IP380, of ze kunnen het systeem uitrusten met maximum twee optionele slot met dual-port Ethernet of seriële WAN-kaarten. Beide apparaten beschikken over het nieuwe, door Nokia speciaal ontwikkelde IPSO besturingssysteem met virtuele LAN (VLAN) capaciteit, dat 802.1q VLAN tagged packets kan accepteren en genereren. Deze functionaliteit is erg belangrijk voor klanten die VLANs willen gebruiken om de traffic per departement of divisie te segmenteren via een gemeenschappelijke beveiligingsinfrastructuur. De Nokia IP350 en IP380 worden bovendien ondersteund door Nokia Horizon Manager 1.2. Deze management tool voor beveiligde netwerken werd door Nokia speciaal ontworpen om de uitrolling, het onderhoud en de recovery met grote zichtbaarheid van het hele beveiligingsnetwerk, te versnellen en te vereenvoudigen.

De Nokia IP350 en IP380 zijn momenteel wereldwijd verkrijgbaar, behalve in Japan waar de apparaten later dit jaar beschikbaar zullen komen.

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (hoofdkwartier in Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, VPN's (virtual private networks) en beheer van internetverkeer en -inhoud. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een hoger niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en telkens opnieuw een persoonlijke en betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions. Nokia's internetbeveiliging en VPN-systemen dekken het hele gamma prijs/prestatie-punten en beveiligen de breedste waaier van netwerkomgevingen van het kleinste afdelingskantoor tot de grootste internetdatacenter. De uitgebreide productlijn kan bogen op wereldwijde eersteklas ondersteuning en diensten, en biedt klanten het vermogen om vanuit één enkel product meervoudige oplossingen in te schakelen om alle elementen van een gedistribueerde onderneming te beveiligen.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com

LEADS UNITED

Communication with an edge

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com