Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 22-08-2002
Berichten van donderdag 22 augustus
Martin Panman 0651611628

Voorlichting wordt overgenomen door Bert Peters

Onterecht aangehouden

ASSEN Woensdagmiddag zag een politiepatrouille een auto rijden waarvan de bestuurder volgens het infocentrum van de politie moest worden aangehouden. In Smilde heeft de patrouille de auto laten stoppen en is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Assen. Daar bleek dat de aanhouding onterecht was. De betrokken persoon bleek niet gesignaleerd te staan. Met excuses en een bos bloemen is de man weer in vrijheid gesteld.

Winkeldief betrapt

ASSEN Een winkelier van een speelgoedwinkel aan de Nieuwehuizen in Assen betrapte woensdagmiddag twee winkeldieven. Beide mannen van ongeveer 25 jaar kwamen de winkel binnen. Eén van de mannen vroeg om skeelers en leidde daarmee de winkelier af. De andere man ging het magazijn binnen een laadde zijn boodschappen tas vol met gameboy-spelletjes. De winkelier ging ook het magazijn in en betrapte de man. Beide mannen verlieten vervolgens snel de winkel. De volgeladen tas bleef achter. De winkelier deed aangifte.

Stadswacht houdt winkeldieven aan

ASSEN Een stadswacht van Assen heeft vanmiddag twee winkeldieven aangehouden.

Een medewerkster van een kledingzaak aan de Gedempte Singel riep de hulp in van de Stadswacht omdat twee verdachten, een man en een vrouw een shirt gestolen hadden. Naar aanleiding van het opgegeven signalement zag de stadswacht de verdachten in een andere kledingzaak staan. Hij hield beiden aan en droeg ze over aan de politie. Op het politiebureau bekenden de verdachten. Ze krijgen een proces-verbaal.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Bij een benzinepomp aan de Zwartewatersweg nam een 41 jarige man uit Assen drie pakken wasmiddel weg. Doormiddel van een beveiligingscamera kon de verdachte opgespoord worden. Hij werd in zijn woning aanhouden en bekende de diefstal. Hij krijgt een proces-verbaal

DWINGELOO In een supermarkt aan de Brink is eveneens een winkel betrapt. De man passeerde de kassa en rekende drie blikjes bier en 37 paar (kinder/dames en heren) sokken niet af. Het winkelpersoneel hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Het gaat om een 17 jarige jongeman uit Geeuwenbrug. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

Auto niet onder controle

ZWINDEREN Een 31 jarige automobiliste uit Zwolle verloor de controle over haar auto op de A37. Ze schrok van een inhalende auto, waardoor ze sterk naar rechts stuurde. Daarbij raakte de auto in een slip en kwam in de berm tegen een hek tot stilstand. De bestuurster is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.