Gemeente Geldermalsen


Wekelijkse actualiteiten

* Inzamelen klein chemisch afval

* Afsluiting Industrieweg in verband met A2 Dance Event
* Wegafsluitingen in verband met kwart triatlon Deil
* Vrijstelling bestemmingsplan 'Buitengebied 1984' (Rijksstraatweg 78 te Buurmalsen)

* Goedgekeurd bestemmingsplan 'Meteren 2000, wijziging Bredestraat 16'

* Uit het beleidsprogramma

* Wie mag bouwen

* Wie wil bouwen

* Wie mag slopen

* Afsluiting Lingedijk Tricht in verband met Gondelvaart Spelweek Tricht-Buurmalsen

* Vergunning op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening
* Afsluiting Blankertseweg

* Open dag Betuweroute zaterdag 7 september
* De Financiele Bijsluiter

Inzamelen klein chemisch afval

Particuliere huishoudens kunnen bij de chemokar afval (KCA) inleveren. Ook klein wit- en bruingoed (dit zijn afgedankte elektrische apparaten die qua formaat in de milieubox passen) kunt u naar de chemokar brengen. De chemokar staat binnenkort op de volgende plaatsen:

Geldermalsen Stationswijk maandag 26 augustus
Tunnelweg bij kunstwerk 20.30 tot 21.15 uur

Geldermalsen Centrum maandag 26 augustus
Markt 19.45 tot 20.15 uur

Geldermalsen Oost maandag 26 augustus
School D'n Bogerd 18.45 tot 19.30 uur

Geldermalsen Zuid maandag 26 augustus
Zwembad Het Wiel 17.15 tot 18.00 uur

Kalenberg maandag 26 augustus
J. van Zeestraat ter hoogte van school Meester Aafjes 16.30 tot 17.00 uur

U kunt KCA en wit-en bruingoed ook zelf naar de afvalverwerkingsinrichting De Meersteeg in Geldermalsen brengen. KCA en groot wit-en bruingoed halen wij, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt (tel. 0345-585353) aan huis op. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de AVRI 0345-585358

Afsluiting Industrieweg in verband met A2 Dance Event

In verband met het A2 Dance Event op vrijdag 30 augustus a.s. van 20.00 tot 00.30 en zaterdag 31 augustus a.s van 14.00 uur tot 00.30 uur aan de Industrieweg te Beesd, zal gedurende het evenement de Industrieweg bij de Parkweg en Oude Waag worden afgesloten.

Wegafsluitingen in verband met kwart-triatlon-Deil

In verband met de veiligheid van de deelnemers aan de kwart-triathlon op zaterdag 24 augustus a.s. zullen de volgende wegen in Deil en Enspijk tijdelijk worden afgesloten:

Van 12.30 tot 15.30 uur

* Panweg: vanaf Rotonde tot de Deilsegraaf.
Van 14.00 tot 15.30 uur

* Panweg tussen Deilsegraaf en Bulkgraaf

* Bulkgraaf vanaf Kweldam tot Ruitersweg

* Ruitersweg

* Nieuwstraat

* Hooiweg vanaf Nieuwstraat tot Polsteeg

* Polsteeg

* Kweldam

Van 15.15 tot omstreeks 16.00 uur

* Beemdstraat van de Kruissteeg tot de Zoetenhoek
Van 15.15 tot omstreeks 16.30 uur

* Beemdstraat van Bulkstraat tot Zoetenhoek
* Molenweg

* Appeldijk

* Koningsweg

Van 15.15 tot omstreeks 17.00 uur

* Benedeneindseweg van Krooiweg tot Bulkstraat
Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984 (Rijksstraatweg 78 te Buurmalsen)

Bekendmaking : artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.

Inzagetermijn : vier weken, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van B.M.C. van Hoek, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 1984 om het vergroten van een woning op het perceel Rijksstraatweg 78 te Buurmalsen, mogelijk te maken.

Bedenkingen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.

Datum publicatie : 22 augustus 2002.

Goedgekeurd bestemmingsplan Meteren 2000, wijziging Bredestraat 16.

Bekendmaking : artikel 11 lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Ter inzage : het door Gedeputeerde Staten van Gelderland goedgekeurde bestemmingsplan Meteren 2000, wijziging Bredestraat 16 met bijbehorende stukken.

Inzagetermijn : zes weken, met ingang van 26 augustus 2002.

Toelichting : het wijzigingsplan voorziet in het oprichten van een woning na sanering van het agrarisch bedrijf op het perceel kadastraal bekend gemeente Geldermalsen, sectie H, nummer 1579, plaatselijk bekend Bredestraat 16 te Meteren.

Beroep : door een ieder, binnen de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Echter, binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak, in welk geval het besluit niet in werking treedt voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen.

Datum publicatie : 22 augustus 2002.

Uit het beleidsprogramma

Het college van burgemeester en wethouders en de vier partijen die dit college ondersteunen (PvdA, VVD, SGP en D66) hanteren als leidraad voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid in de bestuursperiode 2002-2006 een daartoe opgesteld beleidsprograma. U kunt dit beleidsprogramma vinden op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl Daarnaast is het op te vragen bij de werkeenheid Communicatie (tel. 586609). Elke week beschikken wij daarnaast in deze informatierubriek één of meerdere hoofdstukken van het beleidsprogramma. Deze week het twaalfde hoofdstuk.

Jong en oud

1. De jongere van vandaag is de oudere van morgen. Vandaar dat we in dit beleidsprogramma binnen één hoofdstuk aan beide bevolkingsgroepen aandacht besteden. Niet apart maar samen, waarmee het college wil benadrukken dat zij meer oog voor elkaar dienen te hebben. De jongeren begrijpen de ouderen vaak niet en omgekeerd. Kleinere ergernissen groeien daardoor soms uit tot grote problemen. Het college ziet het als één van haar taken tussen beide groepen een brug te slaan.

2. Uiterlijk in het 3e kwartaal 2002 moet er een ambtelijk voorstel op tafel liggen om te komen tot het instellen van een Jeugdraad voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar. In dit plan moet onder meer worden ingegaan op vragen met betrekking tot representativiteit, te bespreken onderwerpen, de wijze van advisering en de vergaderfrequentie. In het 4e kwartaal 2002 moet de Jeugdraad kunnen worden geïnstalleerd.

3. Het college zit niet te wachten op allerlei nieuwe en omvangrijke rapporten. In goed overleg met de dan geïnstalleerde Jeugdraad is het van groot belang zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk in het 2e kwartaal van 2003, een daadwerkelijke start te maken met uitvoering van onderdelen van de reeds aanwezige wenseninventarisatie.

4. Het college voelt zich uiteraard betrokken bij initiatieven op het terrein van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang. Het huidige beleid wordt voortgezet.

5. Het aspect 'jeugd' moet nadrukkelijker in alle beleidsterreinen worden geïntegreerd. Zo moeten voorstellen ten aanzien van het tegengaan van overlast en jeugdcriminaliteit onderdeel worden van het integraal veiligheidsbeleid.

6. De oprichting, inrichting en het beheer van speelplekken wordt overgelaten aan het particulier initiatief. De gemeente participeert in de vorm van het beschikbaar stellen van de overeengekomen locatie, de eerste inrichtingskosten en het jaarlijks verstrekken van een bijdrage in het onderhoud. Het is van belang met de initiatiefnemers tot duidelijke afspraken te komen ten aanzien van de kwaliteit van het onderhoud en het toezicht op veiligheid van de toestellen. Wanneer aan deze afspraken vervolgens geen gehoor wordt gegeven vervalt de onderhoudsbijdrage. Zodra een speelplek niet meer als zodanig wordt gebruikt, wordt de locatie toegevoegd aan het areaal openbaar groen. De initiatiefnemers moeten het college aan het begin van elk jaar voorzien van een kort jaarverslag over de door hen georganiseerde activiteiten en onderhoudswerkzaamheden in het voorafgaande jaar.

7. De aanpassing van het reeds bestaande trapveldje op Kalenberg met een trapmuur en een overkapping moet uiterlijk in het 2e kwartaal 2002 gerealiseerd zijn. De exacte locatie van een in Geldermalsen/Meteren te realiseren skatebaan wordt, na overleg met de Dorpsraad Meteren en de initiatiefgroep van jongeren uit de kern Geldermalsen, zo spoedig mogelijk bepaald. Hoewel mogelijk noodzakelijke planologische procedures voor vertraging kunnen zorgen is het streven er vooralsnog op gericht de skatebaan nog in 2002 te realiseren. De coalitie gaat in principe uit van het financieel kader wat in dit verband eerder door het vorige college van burgemeester en wethouders is bepaald. De toekomstige gebruikers zullen door middel van eigen initiatief moeten proberen de ontbrekende financiële middelen bijeen te brengen.
8. De Ouderenraad wordt zoveel mogelijk vroegtijdig bij de beleidsvoorbereiding betrokken.

9. Daar waar dit inmiddels al niet is gedaan zullen, in nauw overleg met de ouderenraad en het gehandicaptenplatform, alle kernen worden getoetst op toegankelijkheid van trottoirs, de kwaliteit van op- en afritten bij woonerven en de toegankelijkheid van openbare gebouwen. Uitvoering van de gewenste aanpassingen wordt gecombineerd met reguliere onderhoudswerkzaamheden c.q. voorgenomen wegreconstructies.

10. In het kader van het hoofdstuk Ruimtelijk beleid en volkshuisvesting wordt specifiek aandacht geschonken aan woningbouw voor ouderen.

Wie mag bouwen

Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. T.H.A. Teeuwen, Stationsweg 19 te Geldermalsen, oprichten kantoorruimte (22 augustus 2002);

2. H.N.J. Versteegh, Koppelsedijk 18 te Geldermalsen, oprichten praktijkruimte (22 augustus 2002):

3. A.A.C. Wijnman, Tuindorp 15 te Geldermalsen, vergroten woning (22 augustus 2002);

4. A.Jeroense, Achtermonde 13 te Rumpt, oprichten kasje (22 augustus 2002);

5. C.M. Langeveld, Burg, von Geusauweg 13 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (22 augustus 2002);

6. J.G. van Kranenburg, Peppelbos 24 te Geldermalsen, oprichten berging 922 augustus 2002);

7. A.S.J. Postma, Prins Willem Alexandersingel 87 te Beesd, oprichten tuinhuisje (22 augustus 2002);

8. M.C. van Valburg, Sterappel 3 te Geldermalsen, oprichten tuinhuisje (22 augustus 2002);

9. T.F, van Goudswaard, Anna Paulownastraat 1 te Geldermalsen, oprichten berging (22 augustus 2002);

10. W.C. van den Hoek Ostende, J. van Meertenstraat 9 te Meteren, oprichten tuinhuisje (22 augustus 2002);

11. A.W.C. Verhoeve, Dr. A. Kuyperweg 65 te Beesd, vergroten woning (wijziging) (22 augustus 2002);

12. M.Th. Dokman, Hoenderblokstraat 9 te Beesd, vergroten woning (wijziging) (22 augustus 2002);

13. WBV. Volkshuisvesting, Groeneweg 30 te Buurmalsen, vergroten dakkapel 922 augustus 2002);

14. F.A.D. Copier, Lage Huis 83 te Beesd, vergroten garage/berging (22 augustus 2002);

15. L. van Brink, Lingedijk 68 te Tricht, oprichten garage/berging (22 augustus 2002);

16. M.P. Hoogenboom, Prinses Julianaweg 17 te Geldermalsen, veranderen/vergroten woning (22 augustu 2002);
17. J.J. Reij, Koningsspil 21 te Geldermalsen, vergroten woning (22 augustus 2002);

18. C.T. van Beurden, Achterstraat 14a te Beesd, oprichten dakkapel (22 augustus 2002);

19. Cooperatieve Rabobank, Laan van Leeuwenstein 4 te Geldermalsen, oprichten kantoorruimte met parkeerkelder (22 augustus 2002)
Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 22 augustus 2002.

Wie wil bouwen

Ter inzage: de volgende aanvragen om bouwvergunningen / meldingen bouwvoornemen:

1. M.V. Cobelens, Stationsweg 26 te Geldermalsen, vergroten woning (13 augustus 2002);

2. De Weerd, Hoogeinde 16 te Tricht, oprichten tuinhuisje (14 augustus 2002);

3. W.M.H. van Dusseldorp, Brugsteeg 3 te Tricht, oprichten veeschuur (14 augustus 2002);

4. J.M.A. Vervoort, H.J. Ganzemanstraat 45 te Meteren, vergroten woning (15 augustus 2002);

5. A.T.H.M. Schoones, Lingedijk 2 te Geldermalsen, veranderen bering (15 augustus 2002);

6. Van Hoorn, J.H. Derksenstraat 11 te Meteren, oprichten tuinhuisje (16 augustus 2002);

Inzagetermijn: twee weken, met ingang van de dag volgend op de datum van publicatie.

Toelichting: deze publicatie heeft slechts een informerend karakter, mogelijkheden voor het indienen van bezwaar zijn nu nog niet aanwezig, maar zullen te zijner tijd bekend worden gemaakt in de rubriek Wie mag bouwen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 22 augustus 2002.

Wie mag slopen

Ter inzage: de volgende verleende sloopvergunningen:

Handelsonderneming Mens, Herman Kuijkstraat 66/68 en Geldersestraat 19/23 te Geldermalsen, gedeeltelijk slopen winkels woningen en bergingen (22 augustus 2002);

1. J. Bron-Berendse, Meersteeg 10 te Geldermalsen, slopen woning (22 augustus 2002);

2. ROC Rivor, Tunnelweg 36 te Geldermalsen, slopen houten noodgebouw (22 augustus 2002);

3. J.A. Visser, Herman Kuijkstraat 74 te Geldermalsen, slopen woning (22 augustus 2002);

4. F. van der Toorn, Burensedijk 15 te Buurmalsen, gedeeltelijk slopen diverse opstallen (22 augustus 2002);
Inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de datum van de publicatie.

Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.

Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en hantekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de
Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.

Datum publicatie: 15 augustus 2002.

Afsluiting Lingedijk Tricht in verband met Gondelvaart Spelweek Tricht
- Buurmalsen

Tijdens de Gondelvaart die gehouden wordt als onderdeel van de spelweek Tricht - Buurmalsen op woensdag 28 augustus 2002 zal de Lingedijk te Tricht worden afgesloten vanaf de splitsing De Zandkuil tot en met de splitsing Dr. Van der Willigenstraat tussen 18.00 - 22.30 uur voor gemotoriseerd verkeer, uitgezonderd aanwonenden- en vrachtverkeer.

Het verkeer dient een andere route te nemen. De organisatie van de spelweek zal de alternatieve routes door middel van bewegwijzering aangeven.

Vergunning op grond van de Algemene plaatselijke verordening

De burgemeester maakt bekend dat er vergunning is verleend aan:

Stichting voor Kunst & Cultuur Gelderland voor het houden van concerten op zaterdag 14 september 2002 (Open Monumentendag) van 10.30
- 16.00 uur op Fort Asperen te Acquoy.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Afsluiting Blankertseweg

Tot onze spijt moeten wij u mededelen dat de Blankertseweg tot uiterlijk 17 september dicht moet blijven. Dit is langer dan eerder was voorzien.

Door een technisch probleem kan het werk voor de tijdelijke omleiding Blankertseweg via de Randweg niet op tijd worden uitgevoerd. Dit zit hem met name in de voorzieningen die aangebracht moeten worden tussen de viaducten in de Randweg en de aansluiting met de Blankertseweg. Dit kan niet gewoon met zand maar moet met lichter ophoog materiaal worden uitgevoerd. Dat materiaal is pas deze week aanwezig en heeft meer tijd heeft om verwerkt te worden. Het gevolg hiervan is dat de afsluiting van de Blankertseweg langer duurt. Samen met de gemeente hebben we nu afgesproken dat de afsluiting tot uiterlijk 17 september mag duren. Gedurende die tijd blijft de huidige omleidingsroute in stand.

Mochten zich onverhoopt nog verrassingen voordoen waardoor deze datum niet wordt gehaald dan moeten andere voorzieningen getroffen worden zodat in ieder geval het fruitverkeer doorgang kan vinden.

Wij realiseren ons dat de langere afsluiting erg vervelend voor u is. Wij zetten dan ook alles op alles om het werk zo snel mogelijk af te hebben en zijn nog aan het bekijken of er extra maatregelen getroffen kunnen worden om het werk te versnellen.

Zodra bekend is wanneer de omleiding gereed is en het noord-zuid-verkeer weer kan plaatsvinden, wordt dat op deze pagina bekend gemaakt.

Open dag Betuweroute zaterdag 7 september

Op zaterdag 7 september bent u van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in ons informatiecentrum in Tiel. De hele dag kunt u informatie over de werkzaamheden krijgen, een geluidsdemonstratie bijwonen en films over de aanleg van de Betuweroute bekijken. Wij staan de hele dag klaar om al uw vragen te beantwoorden.

U kunt op deze dag ook twee bouwlocaties bezichtigen: de verdiepte ligging in Meteren en de bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Echteld. De verdiepte ligging (een tunnel zonder dak), die er straks voor zorgt dat omwonenden weinig merken van passerende goederentreinen, wordt in twee delen aangelegd waarvan een deel nagenoeg gereed is. Voor de nieuwe brug zijn de toeritten bijna klaar. Er wordt nu gewerkt aan het middeneiland.

Een gratis pendelbusje brengt u van Tiel naar de genoemde locaties en weer terug.

Ook voor kinderen zijn leuke activiteiten georganiseerd. Er is een kleurwedstrijd en ze kunnen een echte schat opgraven.

Het informatiecentrum van de Betuweroute in Tiel is gevestigd aan de Laan van Westroyen 6 in Tiel.

De Financiële Bijsluiter

Direct zien hoe een complex financieel product in elkaar zit

Sinds 1 juli 2002 is de Financiële Bijsluiter verplicht bij ieder complex financieel product. U krijgt de Bijsluiter voordat u een complex financieel product koopt. U vindt er alle essentiële informatie over dat product: hoe het werkt, het rendement, de kosten, de risico's en de belangrijkste voorwaarden. De Financiële Bijsluiter stelt u bovendien in staat gemakkelijker producten met elkaar te vergelijken en zodoende een weloverwogen keuze te maken. Tenslotte weet u dankzij de Bijsluiter beter op welke punten u moet letten en wat u kunt doen bij vragen of klachten.

Het ministerie van Financiën start volgende week, in samenwerking met de Autoriteit Financiële Markten, via de media een uitgebreide informatiecampagne. Deze campagne loopt tot en met 15 september a.s. Geïnteresseerden kunnen nu al terecht op het internet bij de website www.definancielebijsluiter.nl