Skatebond Nederland


Wereldkampioenschap skeeleren
22 t/m 26 augustus 2002, Oostende/Zandvoorde (België)


---
N I E U W S F L I T S

donderdag 22 augustus


* 31 landen presenteerden woensdagavond om 20.00 uur hun ploegen op het Wapenplein in het centrum van de Vlaamse kustplaats Oostende. Verreweg de grootste delegaties kwamen uit Chili, Colombia en India. Met hun handzame videocamera in de aanslag betraden zij het podium om alle indrukken vast te leggen voor het verre thuisfront.

* De Nederlandse rijders logeren in een hotel in Eeklo op ruim dertig kilometer van de piste in Zandvoorde. ,,De rust, de goede verzorging en het heerlijke eten maken die afstand meer dan goed", aldus bondscoach Johnny Colpaert.

* Door het slechte weer waar ook België mee te kampen heeft gehad, kon de Nederlandse ploeg dinsdagavond niet trainen. De piste was te nat. Pas woensdagavond was de volgende trainingsgelegenheid, omdat voor ieder land vaste trainingstijdstippen op het parcours hebben gekregen. Voor sommige Nederlandse rijders vormde lange trainingsonderbreking een hinderlijke storing in de voorbereidingen voor de wedstrijden.

* De klapskeeler die enkele jaren geleden werd geïntroduceerd is in de skeelersport weer op zijn retour. In de Nederlandse ploeg rijden alleen Willem Hut en Roel van Hest nog op een klapskeeler, die precies hetzelfde werkt als de klapschaats. Nederlands kampioen Arjan Smit rijdt als enige op een skeeler die van voren opklapt.

* Bij aanvang van de wedstrijden donderdagmorgen waren de Chinese en Pakistaanse ploeg nog altijd niet gearriveerd. Ook de Mexicaanse ploeg laat op zich wachten. Wel meldde zich een in Wenen woonachtige Mexicaan, die niet officieel stond ingeschreven. Hij werd niet zoals alle anderen vergezeld van coaches, teamleiders, fysiotherapeuten en andere officials. De atleet werd door topsportcommissie goedgekeurd en mag voor zijn land deelnemen aan het WK.

* Dat de skeelersport volop in ontwikkeling is blijkt ook uit het feit dat vooraanstaande skeelernaties als Frankrijk op dit WK met grotere wielen rijden dan tot voor kort gebruikelijk was. Eerst reden skeeleraars op wielen van 76 mm en later op 80 mm. Sinds twee maanden experimenteren onder anderen de Fransen met wielen van 84 mm. Hierop zou beter snelheid gemaakt kunnen worden.

---
Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl

Zie ook: www.skatebond.nl/wk2002


---


http://www.skatebond.nl