Provincie Overijssel

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten van Overijssel

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel van 20 augustus 2002

Onderwerp: Kenmerk: EMT/02/2517

Subsidie project duurzame versterking bedrijventerrein De Zegge e.o. te Raalte (GS-beslissing d.d. 15/08/2002)

Gedeputeerde Staten besluiten op basis van de subsidieverordening Economische Structuurversterking de gemeente Raalte ¤ 25.000,-- toe te kennen voor het project duurzame versterking bedrijventerrein De Zegge
e.o. in Raalte. Gedeputeede Bennink zal namens Gedeputeerde Staten de samenwerkingsovereenkomst duurzame versterking bedrijventerrein De Zegge
e.o. tijdens de startbijeenkomst op 23 september ondertekenen.
Onderwerp: Kenmerk: RWB/02/2209

Vervoermanagementcontract provincie - Stichting BMD Oost
(GS-beslissing d.d. 15/08/2002)

In 2001 is de provincie Overijssel met de Stichting BMD Oost een overeenkomst tot dienstverlening aangegaan voor de periode van 1 april 2001 tot 1 april 2003. De activiteiten van BMD (Bedrijfsmilieudienst) betreffen het stimuleren van vervoermanagement bij werkgevers in West-Overijssel. BMD heeft voorgesteld de projectdoelstelling bij te stellen. Na advies ingewonnen te hebben van de adviescommissie Werk voor iedereen + bereikbaar Overijssel en de Sociaal Economisch Advies- en Consultatiecommissie Overijssel hebben GS besloten akkoord te gaan met het voorstel van BMD de benaderingswijze door BMD gericht te laten zijn op het afsluiten van bereikbaarheidsconvenanten tussen de door BMD bezochte bedrijven of organisaties en de betreffende gemeente.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/02/1648

Jaarverslag 2001 Interprovinciale Klachtencommissie Jeugdzorg Gelderland, Overijssel en Flevoland en Evaluatieverslag 2000. (GS-beslissing d.d. 15/08/2002)

GS hebben besloten de commissie Meedoen aan de samenleving te informeren over het Jaarverslag 2001 van de Interprovinciale Klachtencommissie Jeugdzorg Gelderland, Overijssel en Flevoland en het evaluatieverslag 2000.

Onderwerp: Kenmerk: EMT/02/2717

Beantwoording schriftelijke vragen van de heer Booij m.b.t. Europartenariat (GS-beslissing d.d. 15/08/2002)

Tijdens de vergadering van de Commissie Werk voor Iedereen + Bereikbaar Overijssel, d.d. 12 juni jl., zijn de leden in de gelegenheid gesteld met betrekking tot de afwikkeling van het Europartenariat vragen te stellen. Naar aanleiding daarvan heeft de heer S. Booij (PvdA) een aantal schriftelijke vragen gesteld. Beantwoording door Gedeputeerde Staten vindt plaats middels een brief aan de eerder genoemde Commissie. Behandeling van de brief is gepland voor de vergadering van de Commissie Werk voor Iedereen + Bereikbaar Overijssel op 28 augustus 2002.

Onderwerp: Kenmerk: EMT/02/2456

Fusie OOM/GOM: resultaten Berenschot-onderzoek (GS-beslissing d.d. 15/08/2002)

De provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken hebben gezamenlijk onderzoek door Berenschot laten uitvoeren naar de meerwaarde van een fusie tussen OOM en GOM. GS zenden het rapport naar de commissie WIBO en vragen of de commissie het standpunt van GS over de meerwaarde van een fusie tussen OOM en GOM ten opzichte van twee afzonderlijke ROM's deelt.

Onderwerp: Kenmerk: RWB/02/2200

UPO 2003-2006(GS-beslissing d.d. 15/08/2002)

Gedeputeerde Staten hebben het Uitvoeringsprogramma PVVP Overijssel (UPO) 2003-2006 vastgesteld. Het UPO geeft weer welk programma voor de jaren 2003-2006 aan het Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan (PVVP) wordt verbonden ter uitvoering daarvan en hoe de stand van zaken per begin 2002 is. Onderdeel van het UPO is een provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT). Het doel van het UPO is inzichtelijk te maken op welke wijze en binnen welk tijdsbestek het in het PVVP beschreven beleid wordt uitgevoerd. Met ingang van 2004 wordt het UPO tweejaarlijks en in een beknoptere vorm uitgegeven.

Onderwerp: Kenmerk: RWB/02/2183

Uitplaatsing rangeerterreinen Hengelo, Almelo en Oldenzaal (GS-beslissing d.d.15/08/2002)

Gedeputeerde Staten stemmen in met de conclusies van het eindrapport "Uitplaatsing rangeerterreinen Hengelo, Almelo en Oldenzaal". Dit rapport toont aan dat de stedelijke herstructurering van de stationsomgeving in Hengelo, Almelo en Oldenzaal in hoge mate wordt belemmerd door de aanwezige rangeerterreinen (veiligheid, barrièrewerking, ruimtebeslag). Het is in principe mogelijk deze rangeerterreinen uit te plaatsen. Op het Ministerie van VROM wordt een beroep gedaan financiële middelen beschikbaar te stellen, om dit mogelijk te maken. De keuze van nieuwe locaties voor het rangeren zal aan de hand van een MER-procedure worden gedaan, uitmondend in een voorstel voor herziening van het streekplan. GS bieden dit rapport ter kennisneming aan aan de Statencommissie Sterke Steden en Vitaal Platteland. GS leggen dit rapport ter inzage in de provinciale bibliotheek en het sectiekantoor Oost in Borne van 19 augustus tot 27 september 2002

Onderwerp: Kenmerk: CS/02/76

Opdrachtverlening aanpak strategische visie

In het kader van het project Bijstelling strategische visie verlenen GS opdracht aan de B&A groep voor ondersteunende werkzaamheden.

Onderwerp: Kenmerk: EMT/02/2818

Externe veiligheid.

GS sturen een brief aan de minister Kamp van VROM, waarin zij hun zorgen uiten over het beschikbaar komen van voldoende middelen voor de uitvoering van de recent ingezette intensivering van het externe veiligheidsbeleid door onder andere de gemeenten en provincies.

Onderwerp: Kenmerk: EMT/02/2771

5e tranche POP 2002.

Gedeputeerde Staten van Overijssel dragen een 3-tal aankopen binnen de Provinciale Ecologische Hoofdstructuur voor bij de minister van Landbouw, Natuur en Visserij voor cofinanciering vanuit de Europese subsidiemiddelen voor het PlattelandsOntwikkelingsProgramma. Het betreft aankopen in De Wieden en in het Reggedal. De totale aankoopsom bedraagt ruim ¤ 1, 8 miljoen waarvan de provincie en het rijk beiden ca. ¤ 0,45 miljoen betalen en de EU ca. ¤ 0,9 miljoen.

Onderwerp: Kenmerk: MI/02/264

Aanpassing van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies (CAP) 2002-2003.

Gedeputeerde Staten stemmen in met het opnemen van de gewijzigde regelingen ziektekosten welke 1% van het gezinsinkomen te boven gaan en vergoeding van indirecte ziektekosten in de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies 2002/2003 per 1 november 2002.

Onderwerp: Kenmerk: RWB/02/1482

Vastgesteld bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Slagharen, Coevorderweg 45/47 te Slagharen", gemeente Hardenberg.

Het bestemmingsplan "Partiële herziening bestemmingsplan Slagharen, Coevorderweg 45/47 te Slagharen" van de gemeente Hardenberg is ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten voorgelegd. Het plan heeft betrekking op een perceel gelegen aan de Coevorderweg 45/47 ter plaatse van de kruising met de Zwarte Dijk in de kleine kern Slagharen. Deze herziening maakt de bouw van een bedrijfswoning bij een ter plaatse gevestigd tankstation mogelijk. Gedeputeerde Staten onthouden goedkeuring aan het plan omdat in het plan onvoldoende rekening is gehouden met het belang van de veiligheid in verband met de bij het tankstation aanwezige LPG-installatie.

Onderwerp: Kenmerk: RWB/02/411

Bestemmingsplan Bedrijventerrein De Haar IV, gemeente Tubbergen.

De gemeente Tubbergen heeft het bestemmingsplan Bedrijventerrein De Haar IV vastgesteld en ter goedkeuring aan G.S. gezonden. Het plan omvat een uitbreiding van het bedrijventerrein De Haar in Tubbergen met omstreeks 3,7 ha. G.S. keuren het bestemmingsplan goed met uitzondering van één onderdeel van de voorschriften omdat de vrijstellingsregeling voor detailhandel per abuis twee keer in de voorschriften is opgenomen. Handhaving daarvan schept rechtsonzekerheid zodat aan artikel 3, lid 3, sub D goedkeuring wordt onthouden.

Onderwerp: Kenmerk: BA/02/2057

Toekenning subsidie voor de provinciale voorbereidingsconferentie van het Europees Jongeren Parlement (EJP) 2003.

Gedeputeerde staten van Overijssel stellen een subsidie van 2.035,00 Euro en accommodatie c.a. beschikbaar aan het Gymnasium Celeanum te Zwolle voor het houden van de provinciale voorbereidingsconferentie van het Europees Jongeren Parlement op 15, 16 en 17 mei 2003.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/02/1660

Uitnodiging bijeenkomst d.d. 14-10-2002.

GS nodigen de leden van de commissie Mas uit voor een feestelijke bijeenkomst in het kader van de herstructurering van het openbaar bibliotheekwerk op maandagmiddag 14 oktober in de bibliotheek te Almelo.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/02/1456

Verzoek om subsidie voor vernieuwing en onderhoud van het rieten dak Beerzerweg 26 te Beerze.

Gedeputeerde Staten besluiten op grond van de budgetuitputting van 2002 het verzoek om subsidie voor vernieuwing en onderhoud rieten dak Beerzerweg 26 te Beerze af te wijzen.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/02/621

Verzoek om subsidie voor het onderhoud van de monumentale kerk te IJhorst.

Op basis van het door de Monumentencommissie Het Oversticht gegeven advies besluiten Gedeputeerde Staten dat het verzoek om een subsidie ten behoeve van het onderhoud van de monumentale kerk te IJhorst wordt afgewezen. De kerk is geen monument van provinciaal belang.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/02/351

Verzoek om subsidie voor een archeologisch onderzoek. Het betreft een bureauonderzoek en inventariserend veldonderzoek in de vorm van grondboringen.

Op basis van het door de Monumentencommissie Het Oversticht gegeven advies besluiten Gedeputeerde Staten dat het verzoek om een subsidie ten behoeve van het archeologisch onderzoek Gernermarke wordt afgewezen.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/02/1106

Verzoek om subsidie voor het restaureren van gebrandschilderde ramen en de vervanging van het orgel in de St. Plechelmuskerk te De Lutte.

Ondanks het door de Monumentencommissie Het Oversticht gegeven positief advies hebben Gedeputeerde Staten besloten het verzoek om subsidie ten behoeve van het restaureren van de gebrandschilderde ramen en het vervangen van een orgel in de St. Plechmuskerk te De Lutte af te wijzen. De budgetuitputting van 2002 is de reden van de afwijzing.

Onderwerp: Kenmerk: ZC/01/1380

Vaststelling projectsubsidies "Recycling Staphorst"1998, 1999 en 2000.

Gedeputeerde Staten stellen het subsidie voor de Stichting de Groene Cirkel te Hasselt voor het project "Recycling Staphorst" voor de jaren 1998, 1999 en 2000 vast op EURO 14.404,52.

Onderwerp: Kenmerk: RWB/02/1565

Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening inzake de bouw van winkels en 18 appartementen aan de Herenstraat te Slagharen; gemeente Hardenberg.

Door Van Dijk Bouw is verzocht om de afgifte van een verklaring van geen bezwaar voor de bouw van winkels en 18appartementen aan de Herenstraat 19 t/m 25 te Slagharen. Tegen dit plan zijn zeven zienswijzen ingediend. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg zijn op deze zienswijzen ingegaan. Gedeputeerde Staten stemmen in met deze weerlegging en geven de gevraagde verklaring af.

Onderwerp: Kenmerk: BA/02/2481

Burgemeestersconferentie over 'de burgemeester en het duale stelsel'.

GS hebben besloten de uitnodiging van Actorion Communicatie Adviseurs om samen een landelijke burgemeestersconferentie te organiseren over het thema 'de burgemeester en het duale stelsel' niet aan te nemen.

Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de provincie Overijssel, telefoon 038 425 23 45.
Voor vragen: webmaster@prv-overijssel.nl

© 2002 Provincie Overijssel