Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-08-2002 3e persbericht van donderdag 22 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Jeugdige verdachten aangehouden
Donderdagmiddag rond 15.00 uur zijn twee jongens, 14 en 15 jaar, uit Eindhoven aange-houden. Even daarvoor hadden zij met nog een andere jongen op de Nachtegaallaan een stuntfiets van een 14 jarige Eindhovense jongen gestolen. Een van hen zei tegen het slachtoffer dat hij de fiets wilde proberen. Direct daarop pakte hij de stuntfiets af en fietste met de andere jongens snel weg. De gewaarschuwde politie trof de jongens, met de stunt-fiets, op het Hefveld aan. Bij het zien van de politie ging een jongen er snel vandoor. De fiets is teruggeven aan de 14-jarige Eindhovenaar. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Vrouw van haar computertas beroofd
Donderdagmiddag rond 17.45 uur is van een 44-jarige vrouw uit Kaiserslautern haar compu-tertas gestolen. Zij liep over de Binnenparallelweg naar de Stationstraat. Op de Stationstraat voelde ze een ruk aan haar schouder. Zij keek om en zag dat de passagier van een voor-bijrijdende motor de computertas van haar schouder trok. De vrouw probeerde de tas tegen te houden. Direct hierop sloeg de passagier haar in het gelaat. De vrouw viel waarop de dader haar tas pakte. De motorrijder reed snel weg. In de tas zaten een computer met toebehoren.

Hoogeloon: Verkeersongeval met dodelijke afloop Donderdagmiddag rond 14.30 uur zijn op de kruising Broekenseind De Fluiter De Hors-tenbleek een 83-jarige man en zijn 81-jarige echtgenote uit Eindhoven dodelijk verongelukt. De man reed met zijn auto over het Broekenseind naar genoemde kruising richting Hoo-geloon. Een 26-jarige bestuurder uit Geldrop reed met zijn lanbouwspuitwagen op de krui-sing, komende van De Fluiter, richting Vessem. De 83-jarige automobilist verleende op de kruising geen voorrang aan de Geldroppenaar. De landbouwspuitwagen kantelde en viel op de personenauto. De inzittenden van de personenauto raakten bekneld. Zij zijn in zorgwek-kende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek de man te zijn overleden. Zijn vrouw overleed enige tijd later.