Skatebond Nederland


Persbericht

Wereldkampioenschap skeeleren
21 t/m 26 aug. 2002 Oostende/Zandvoorde (België)
Junioren en senioren


---
Colombianen oogsten medailles op WK skeeleren

Oostende/Zandvoorde, 22 aug. 2002 Colombia maakt voorlopig de dienst uit op het wereldkampioenschap skeeleren. Zij hebben al twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons op zak. Dat kan worden vastgesteld na de eerste dag van het vijfdaagse toernooi in het Belgische Oostende. Italië (3x goud, 1x zilver en 1x brons) lijkt zich als enig Europees land aan het niveau van de Amerikaanse en Aziatische skeelernaties te kunnen meten.

Het zijn de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Korea en Chili die achter Colombia tot nu toe de meeste medailles aan het verdelen zijn. Fransman Pascal Briand sleepte er brons uit op de 300 meter. Shawn Tompson uit Australië won bij de jongens junioren het goud in de gecombineerde punten- en afvalkoers over 10 km.

De mannen lieten donderdagavond een spectaculaire aflossingskoers over 20 km zien, die Italië winnend afsloot. De ploeg verwees de VS naar de tweede en Australië naar de derde plaats. De wedstrijd kreeg onbedoeld een extra spannend karakter door een valpartij met nog elf ronden (van de vijftig) te gaan, waarvan de andere drie teams Colombia, Frankrijk en Duitsland het slachtoffer waren. Hoewel zij aan een razendsnelle achtervolging begonnen en de drie koplopers nog bijna inhaalden, werden zij in deze volgorde vierde, vijfde en zesde. De Nederlandse mannen slaagden er bij dit onderdeel niet in een finaleplaats te veroveren.

De Verenigde Staten haalden vanavond hun eerste gouden medaille binnen in de aflossingskoers bij de vrouwen (10 km). Zij lieten Italië (zilver) en Colombia (brons) achter zich. Vierde werd Chinees Taipei, vijfde gastland België, dat vanochtend in de plaatsingsronden het geluk had dat twee sterke ploegen door een valpartij werden uitgeschakeld: Spanje en Argentinië.

Uitslagen ploegenwedstrijd mannen:

1.Italië; 2. Verenigde Staten; 3. Australië; 4. Colombia; 5. Frankrijk;6. Duitsland.

Uitslagen ploegenwedstrijd vrouwen:

1. Verenigde Staten; 2. Italië; 3. Colombia; 4. Chinees Taipei; 5. België; 6. Nieuw-Zeeland.

Uitslagen afvalrace junioren heren

1.Shaun Thompson (Australië) 59 punten; 2. David Rodriguez (Colombia) 38 ptn; 3. Claudiio Gutierrez (Chili) 17 ptn; 4. Riccardo Pirovano (Italië) 16 ptn; 5. Alexis Contin (Frankrijk) 3 ptn; 6. Paul Fitzpatrick (VS); 7. Geun-Seung son (Zuid-Korea); 8. Alessio di Brigida (Italië); 9. No-Min Park (Zuid-Korea); 10. Julian Rivera (Colombia); 21. Jan van Loon (Nederland).

Uitslagen afvalrace junioren dames

1.Yi-Chae Kuck (Zuid-Korea) 56 punten; 2. Liana Holguin (Colombia) 46 ptn; 3. Simona di Eugenio (Italië) 25 ptn; 4. Wan-Ting Huang (Chinees Taipei) 9 ptn; 5. Alejandra Traslavina (Chili) 4 ptn; 6. Ana maria Rodriguez (Colombia); 7. Serena di Francesco (Italië); 8. Fu-Jen Liu (Chinees Taipei); 9. Kimberly Derrick (VS); 10. Melisa Bonet (Argentinië); 16. Foske Tamar van der Wal (Nederland).




---
Voor uitgebreide informatie over het WK skeeleren 2002 in Oostende/Zandvoorde, surf naar www.skatebond.nl

Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525 659130, e-mail: h.vanos@skatebond.nl


---


http://www.skatebond.nl