Gemeente Vlaardingen


21-08-2002

Aanleg noodweg
Wethouder C. Bot (CDA), Verkeer, start op donderdag 22 augustus 16.00 uur de werkzaamheden aan de rotonde Churchillsingel-Holysingel. De rotonde verbetert de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid op de doorgangsroutes in de wijk Holy. Door een noodweg aan te leggen kan het verkeer tijdens de werkzaamheden vanaf de Holysingel naar de Albert Schweitzersingel rijden. Voor het verkeer vanaf de Holysingel richting Churchillsingel (richting winkelcentrum Holy) wordt een omleidingsroute ingesteld via de Frederik Hendriklaan en Lepelaarsingel. De omleidingsroutes worden in gebruik genomen vanaf 2 september.

De werkzaamheden bestaan uit het bouwrijp maken van de grond, het verwijderen van de begroeiing, het aanleggen van de noodweg, het opbreken van de huidige verharding, het aanleggen van de rotonde. De verwachting is dat de werkzaamheden bijna 4 maanden zullen duren. De firma Rasenberg Wegenbouw bv is de uitvoerder in opdracht van de gemeente.

De aanleg van de rotonde is een gevolg van de motie van het raadslid R. Lensvelt (SGR) uit 1996, die door de gemeenteraad werd aangenomen. In deze motie wordt aandacht gevraagd voor de onveilige verkeerssituatie.

De veiligheid op de rotonde wordt bereikt door de aanleg één strooks rotonde met fietsers en voetgangers in de voorrang. Deze inrichting remt snelheid van het autoverkeer en maakt korte oversteken voor de voetgangers mogelijk. De capaciteit van de rotonde is voldoende een goede afwikkeling van het verkeer te garanderen.

Het ontwerp is gemaakt de Dienst Stadswerk en bestaat uit een diamantkop-vormig middeneiland. Hierop komt bloeiende beplanting met daaromheen het asfalt van de rijbaan die tevens door bromfietsers gebruikt wordt. Daarnaast komt een gazonberm met bomen en uiteindelijk het afzonderlijke fiets,- en voetpad.