Ingezonden persbericht

Persbericht Nederlandse Koi Dagen.

De Kasteeltuinen te Arcen zullen op 23, 24 en 25 augustus 2002 opnieuw de hofhouding zijn van de keizer van de vijver: de Japanse Koi. Deze vissen, die ook wel bekend staan als levende juwelen, kunnen zich verheugen in een enorme en nog steeds groeiende belangstelling van het Nederlandse publiek. De Nederlandse Koi Dagen zijn er alweer voor de 10e keer. Het evenement is uitgegroeid tot 's werelds drukst bezochte koishow. Vorig jaar passeerden er in drie dagen meer dan 19.000 bezoekers de kasteelpoorten. Een getal dat waarschijnlijk dit jaar zal worden overtroffen omdat dit jaar het 10 jarig jubileum gevierd word. De Holland Koishow trekt bezoekers uit Nederland, Duitsland, België, Engeland en nog tal van andere landen. De zeer indrukwekkende showvissen, veel exemplaren zijn bijna een meter lang en hebben schitterende kleuren, worden gekeurd door een internationale jury.

Het is niet verwonderlijk dat de koi zo enorm populair is geworden bij de Nederlanders. Met hun majesteitelijke schoonheid en omdat ze volledig tam kunnen worden, stelen deze dieren menig hart. Het houden van koi vergt een goede voorlichting. De kunst is het bereiken van een optimale waterkwaliteit. Dit vereist geduld, goed inzicht en een zorgvuldig beheer: watermanagement zo u wilt. Nederlanders hebben vanouds een sterke band met water, het zit gewoon in onze genen. Menige Hollandse tuinvijver is een voorbeeld van perfect waterbeheer maar de top voor elke vijverliefhebber is het houden van koi.

Er komt aardig wat techniek kijken bij deze hobby. De nieuwste ontwikkelingen op dit terrein zijn te bezichtigen en te koop op het showterrein. Door het samenkomen van zoveel duizenden liefhebbers is de koishow een uitstekende gelegenheid om alles te leren over goed waterbeheer. Koihandelaren uit diverse landen zijn vertegenwoordigd en bieden koi en toebehoren tegen voordelige prijzen. Voor de liefhebber is het smullen geblazen: hij kan naar hartelust kijken en vergelijken. Tijdens de shows zijn er voorstellingen met spectaculaire en betoverende uitingen van de Japanse cultuur. Japan is het thuisland van de koi.

De enorme toeloop zorgde in het verleden voor verkeersproblemen en lange wachtrijen voor de kassa's. Sinds dit jaar behoren deze ongemakken tot het verleden doordat hiervoor adequate maatregelen werden genomen. Dit jaar zal de ook extra dag u een rustig en stressvrij dagje garanderen waarop u naar hartelust kunt genieten van deze unieke vissen.

Met een bezoek krijgt u niet alleen waardevolle informatie over en een kijkje op topkoi. Ook de Kasteeltuinen zelf zijn voor de tuinhobbyist een bezoek méér dan waard. Als u even wilt bijkomen van het kleurengeweld op de show bieden de tuinen rust, ontspanning en toch ook weer prachtige vijvers met......koi!

Meer informatie over de 10e Nederlandse Koi Dagen is terug te vinden op www.hollandkoishow.nl

Rotterdam, 5 augustus 2002



Ingezonden persbericht