Voorzitters Europese jongerenpartijen uit de kleren!

De Jonge Democraten, de JOVD en LYMEC organiseren komende vrijdag een ludieke actie op de Dam, te Amsterdam. De Europese jonge leiders zullen om 13.15 demonstratief uit de kleren gaan. In hun ondergoed laten zij zien hoezeer zij vinden dat Europa hun toekomst uitkleed. "Over onze toekomst wordt besloten zonder dat wij er iets van weten, laat staan er een stem in hebben. Nu al, maar in de toekomst zullen steeds meer en meer problemen Europees aangepakt worden. En dat terwijl de gewone burger er via een machteloos Europees Parlement en Ministerraden achter gesloten deuren van niets weet, en om niks wordt gevraagd. Europa laat ons, de jeugd en dus de toekomst, in de kou staan!" Aldus Jasper Hörmann, landelijk voorzitter van de Jonge Democraten.

Na de ludieke actie zal een persconferentie volgen in Hotel Krasnapolsky aan de Dam, en zal duren tot 14.00 uur. Daarbij zullen alle voorzitters van alle Europese liberale en vrijzinnig-democratische jongerenpartijen - van in totaal 35 verschillende nationaliteiten- uitleg geven.

LYMEC, de Europese koepelorganisatie van liberaal en vrijzinnig-democratische jongerenpartijen, organiseert dit jaar samen met lidorganisaties JOVD (VVD) en de Jonge Democraten (D66) de jaarlijkse Young Leaders Meeting in Egmond aan Zee. Het onderwerp is de toekomst van de EU. Daarbij kijken de jonge leiders specifiek naar het gebrek aan openbaarheid voor, tijdens en na de vergaderingen van Ministerraden.

Er zullen verscheidene gasten aanwezig zijn bij deze Young Leaders Meeting te Egmond, waaronder wetenschappers van de Universiteit Nijmegen en Instituut Clingendael. Ook zullen er enkele Europarlementariërs van de VVD en D66 aanwezig zijn.



Ingezonden persbericht