Amstelland NV

P E R S B E R I C H T

Enschede/ Nieuwegein, 23 augustus 2002

Raamovereenkomst gemeente Enschede en Amstelland
voor ontwikkeling van Business & Science Valley

De gemeente Enschede en Amstelland Ontwikkeling Vastgoed BV hebben een raamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van het project Business & Science Valley in Enschede. Deze raamovereenkomst voorziet in de gefaseerde afname van grond van de gemeente Enschede door Amstelland. Deze grond is bestemd voor de ontwikkeling van elf kantoor- en bedrijfsgebouwen nabij het NS-station Drienerlo op het Business & Science Park te Enschede. Het investeringsniveau van het totale project zal na realisatie circa ¤ 32 miljoen bedragen.

Volgens een vooraf vastgesteld stedenbouwkundig plan worden negen gebouwen van totaal circa 12.500 m² bvo ontwikkeld voor science-bedrijvigheid. Dit zijn hoogwaardige technologische organisaties die gefocust zijn op kennisgebonden dienstverlening en op ontwikkeling van kennisintensieve producten of productieprocessen. Daarnaast worden twee gebouwen van totaal circa 6.000 m² bvo voor de zakelijke dienstverlening ontwikkeld.

Stedenbouwkundige opzet
Door de stedenbouwkundige opzet, de inrichting van de openbaar toegankelijke ruimte als groene vallei en de hierop afgestemde architectuur is een plan ontstaan met een bijzondere samenhang. De gebouwen worden gesitueerd aan een centrale groenstructuur die nabij het stationsplein van NS-station Drienerlo aansluit op halfverdiepte parkeervoorzieningen.

Kleinschalige, herkenbare gebouwen
Met een omvang variërend tussen 1.300 en 3.300 m² zijn de gebouwen kleinschalig van karakter. Daarnaast bieden ze de toekomstige gebruikers een grote mate van individuele herkenbaarheid en uitstraling door de spraakmakende architectuur.

Business & Science Valley zal gefaseerd worden ontwikkeld en gerealiseerd. Vanwege de kleinschaligheid en individuele herkenbaarheid van de gebouwen worden goede verhuurmogelijkheden verwacht. In het najaar van 2002 start Amstelland met de verhuuractiviteiten voor de eerste gebouwen.

Met de realisering van Business & Science Valley nadert het Business & Science Park haar afronding. Het nabij de Universiteit Twente gelegen bedrijvenpark heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een absolute toplocatie voor high-tech bedrijven en kantoren in de zakelijke dienstverlening. Op het bijna 20 hectare grote terrein zijn inmiddels zo'n 200 ondernemingen gevestigd waaronder Ericsson, CMG, Lucent, Arke/Travel Unie, Deloitte & Touche en KienhuisHoving advocaten en notarissen. Op het park zijn momenteel circa 4.000 personen werkzaam.

Profiel Amstelland Ontwikkeling Vastgoed
Amstelland Ontwikkeling Vastgoed ontwikkelt kantoren, winkel- en multifunctionele projecten op binnen- en buitenstedelijke locaties. Daarbij richt zij zich sterk op het integreren van vastgoed en alle bijbehorende diensten, met als doel meerwaarde voor haar klanten (gebruikers, gemeenten, beleggers) en aandeelhouders. Zij is een top drie speler in de ontwikkeling van commercieel vastgoed in Nederland. Amstelland Ontwikkeling Vastgoed BV maakt deel uit van Amstelland Ontwikkeling BV dat verder bestaat uit Amstelland Ontwikkeling Wonen BV en Amstelland Ontwikkeling Grondbedrijf BV. Amstelland Ontwikkeling is dochter van het beursgenoteerde Amstelland MDC NV.

Noten voor de redactie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: drs. Michel Westbeek, hoofd in- en externe communicatie Amstelland MDC NV (telefoon 030-609 72 52) of
Ellen Mulder, gemeente Enschede, afdeling communicatie/ voorlichting (telefoon 053 - 481 5548)

Zie ook: www.amstelland.nl
www.enschede.nl