Ingezonden persbericht



- Persbericht, 23 augustus 2002 -

VEEL NIEUWE NAMEN OP NOMINATIELIJST TOPMAN VAN HET JAAR

De nominatielijst voor de verkiezing Topman van het Jaar 2002 bevat veel nieuwe namen ten opzichte van vorig jaar. Nieuw op de voordrachtlijst zijn onder meer Ad Scheepbouwer (KPN), Hans Breukhoven (Free Record Shop), Frans van Seumeren (Mammoet), Willem van Vonno (BAM NBM) en Jan Aalberts (Aalberts Industries). De nominatielijst is een 'groslijst' die gebruikt wordt bij het voordragen van kandidaten voor de Topman van het Jaar. De lijst is niet bindend: ook nieuwe namen kunnen nog worden voorgedragen. Via internet kunnen bezoekers hun favoriete topman nomineren.

Niet-genomineerden

Stemmen via internet
In de nominatiefase kunnen Nederlanders via internet (www.managersonline.nl/topman) en het tijdschrift Management View de topman van hun voorkeur voordragen voor de uitverkiezing. Het stemmen via internet werd vorig jaar geïntroduceerd en leidde tot vele honderden reacties. Daarom wordt het medium dit jaar nog intensiever ingezet. Uit de nominatieronde volgt een top-5 van meest voorgedragen bestuurders. De deelnemers aan het Nationale Management Diner op 13 januari 2003 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee hebben de laatste en doorslaggevende stem.

Voorgangers
De verkiezing Topman van het Jaar wordt sinds 1998 georganiseerd door Managers Netwerk Nederland /Commissarissen Netwerk Nederland en het internetmagazine Managersonline.nl. Vorig jaar werd Karel Vuursteen, de toenmalige topman van Heineken, tot Topman van het Jaar verkozen. In 2000 won Cor Boonstra van Philips, in 1999 Cees van der Hoeven van Ahold en in 1998 Kees Storm van Aegon. Aan de uitverkiezing is een speciale 'topmantrofee' verbonden.

Links
Rechtstreekse link naar het nominatieformulier: http://www.managersonline.nl/topman


- Over Managers Netwerk Nederland en Commissarissen Netwerk Nederland Managers Netwerk Nederland (MNN) (www.managersnetwerk.nl) is een organisatie, waarbij meer dan 500 managers en directeuren zijn aangesloten. Het heeft tot doel contacten tussen leden te bevorderen, bij te dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de leden en de bekendheid van de eigen onderneming te vergroten. Commissarissen Netwerk Nederland (www.commissarissen.nl) is een netwerk van (potentiële) commissarissen en heeft circa 80 leden. CNN bemiddelt bij de plaatsing van commissarissen bij organisaties.


- Over Managersonline.nl
Managersonline.nl (www.managersonline.nl) is met 50.000 bezoeken en 150.000 pageviews per maand en 11.000 abonnees het grootste Nederlandse internetmagazine voor directeuren en managers.


---
Noot voor de redactie (