STICHTING RIDE FOR THE ROSES

Boogerd, van Moorsel en Jan Janssen fietsen voor kankerbestrijding

Leontien van Moorsel, Michael Boogerd, de Ier Sean Kelly en de oud-tourwinnaars Jan Janssen en Stephen Roche zijn namen van enkele prominenten die aanstaande zondag meedoen aan de Ride for the Roses Cycletour. Deze prominenten maken onderdeel uit van het grootste fietspeloton van Nederland. Totaal zullen er 5000 mensen aan de start verschijnen. De opbrengst gaat geheel naar de Nederlandse Kankerbestrijding.

De Ride for the Roses is een initiatief van Lance Armstrong. Dit jaar wordt het voor de vijfde keer in Nederland georganiseerd. De gemeente Landgraaf treedt dit jaar op als gastheer. Op het evenemententerrein Megaland zullen de start en finish plaatsvinden. Ook de andere festiviteiten worden daar georganiseerd.
Lance Armstrong
Viervoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong werd enkele jaren geleden geconfronteerd met de ziekte kanker. Hij is genezen en in staat gebleken fantastische prestaties te verrichten. Sinds 1997 vindt jaarlijks in Armstrongs woonplaats Austin, in de staat Texas, de Amerikaanse editie van de 'Ride' plaats. Sinds 1998 ook in Nederland.
Motto
Met z'n allen fietsen voor hetzelfde doel. Overtuigd van één gevoel, bereidt tot een opdracht: afzien voor een ander. Met die beleving stappen duizenden mensen 25 augustus in Landgraaf op de fiets. Het is geen wedstrijd. Althans niet tegen elkaar, wel tegen kanker. Funride van 100 kilometer
Iedereen kan meedoen aan de Ride for the Roses. Er is keuze uit verschillende afstanden.
's-Ochtends om 10.30 uur wordt er gestart voor de 100 kilometerlange Funride door het Limburgse land. Voor de 'gewone fietstoerist' is het de uitdaging om samen met bekende (oud-)wielrenners en andere prominenten in hetzelfde peloton te fietsen. De Funride is zeker geen wedstrijd. Er wordt met een gemiddelde snelheid gereden van circa 28 kilometer per uur. De tocht staat onder volledige politiebegeleiding en voert over afgezette wegen.
Twee toertochten
Na de start van de Funride kan er tussen 11.00 en 12.00 uur gestart worden voor de 50 kilometer lange toertocht en de 25 kilometerlange gezinstocht.
19) Kidsrace
Nieuw dit jaar is de Kidsrace, de zogenaamde Ride for the Roses Little. Deze tocht is speciaal in het leven geroepen voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Het populaire kinderduo Ernst, Bobbie en de rest zal samen met Leontien van Moorsel de boel op stelten zetten voor de deelnemers aan deze Kidsrace. De kinderen kunnen zich voor hun deelname aan de 2,5 kilometer lange fietstocht laten sponsoren. Dit geld kunnen zij na afloop van de Kidsrace inleveren in de collectebus bij Ernst, Bobbie en Leontien van Moorsel.
After Party
Nadat iedereen is gefinisht zal er vanaf ongeveer 15:00 uur een grootse after party beginnen. De verschillende cheques zullen worden overhandigd, er is een veiling van wielerartikelen, een loterij, optredens van artiesten en het totaalbedrag wordt bekendgemaakt. Kortom een ontlading na een inspannende dag!
Inschrijven
Iedereen kan meedoen aan Ride for the Roses. Inschrijven kan alleen nog bij de dagkassa vanaf 8:00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro voor de Funride en 15 euro voor de toertocht van 50 kilometer. Deelname aan de gezinstocht kost 10 euro. Kinderen kunnen hun fietstocht laten sponsoren door familie en bekenden. Het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan het onderzoek naar kanker. Kijk voor meer informatie op www.ridefortheroses.nl.

---