CAESAR VIA NOVA

Caesar Groep investeert in gezondheidsdeskundige

Utrecht, 23 augustus 2002

ICT-onderneming Caesar Groep uit Utrecht heeft sinds kort een eigen gezondheidsdeskundige aangenomen in de persoon van Michiel Harbers. Hij zal de Caesar-medewerkers helpen hun gezondheid op peil te houden via het eigen gezondheidscentrum van Caesar. Dat kan via sporten met de digitale coach, skateles, fitness, salsa dansen etc. Ook fysio- en revalidatietherapie wordt aangeboden. De gezondheidsdeskundige past precies bij het personeelsbeleid van de Caesar Groep dat gericht is op gezond leven.

Ook nu investeren
Gezonde medewerkers is het human capital van de Caesar Groep. Al jaren investeert de Caesar Groep in innovatief personeelsbeleid. Een afgeleide van dit beleid is het programma gezond leven. Hans van der Kooij, directeur Caesar Groep: 'Ondanks dat de arbeidsmarkt nu veel ruimer is dan pakweg twee jaar gelden, is dat voor ons geen reden om minder te investeren in personeel. We gaan verder op de ingeslagen weg en met het in dienst nemen van een gezondheidsdeskundige zetten we een logische volgende stap. Gezondheid is van levensbelang en we doen er veel aan om onze medewerkers zich hiervan bewust te maken zodat ze gezond een hoge leeftijd kunnen bereiken.'

Eigen gezondheidscentrum
In dat kader faciliteert de Caesar Groep allerlei zaken die de balans tussen werk en privé, dus ook de gezondheid van individuele medewerkers verbetert. Voorbeelden zijn de eigen fitnessruimte, eigen kinderopvang op het bedrijfsterrein, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden, sabbatsverlof, thuiswerken etc. Nieuw is de gespecialiseerde gezondheidsdeskundige, Michiel Harbers; hij voorzitet alle Caesar-medewerkers van een op maat gesneden gezondheidsprogramma, uiteraard op hun eigen verzoek . Michiel Harbers is gediplomeerd bewegingsdeskundige en fysio- en revalidatietherapeut en draagt de verantwoording over het Caesar-gezondheidscentrum.

Fitness, skaten, aerobic, salsa voor iedereen
Het Caesar-gezondheidscentrum biedt alle Caesar-medewerkers (ook de ambulante medewerkers!) een individueel gezondheidsprogramma. Uiteraard is deelname op eigen initiatief van de medewerker. Een periodiek afgenomen gezondheidstest vormt de basis voor het individuele programma. Daarna kan men op diverse manieren sportief aan de gang: trainen met de digitale coach (een horloge dat hartslag en trainingsduur registreert), fitness, aerobic, skaten, salsales etc. Ook fysiotherapie en revalidatietherapie is mogelijk in het Caesar-gezondheidscentrum.

---
De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. De Caesar Groep bestaat uit vijftien ICT-ondernemingen, elk met een eigen specialisme. Het gemeenschappelijk element is de strategie van operational excellence: 'het optimaliseren van de bedrijfsprocessen met als doel het aanbieden van een niet te evenaren combinatie van kwaliteit, prijs en duidelijkheid'. Kortom: meer met minder doen!

Conform deze strategie besteedt de Caesar Groep veel aandacht aan groei, personeelsbeleid en kwaliteit. In 1997 werd de Caesar Groep uitgeroepen tot het snelst groeiende middenbedrijf, in 1998 verwierf Caesar de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding. In de top 50 van het boek 'De beste ICT-bedrijven om voor te werken'(2000-2003) komt de Caesar Groep voor op de tweede plaats. Oprichter Hans van der Kooij werd op 17 februari 2000 verkozen tot Manager van het Jaar 1999. Momenteel zijn er meer dan 450 medewerkers werkzaam bij de Caesar Groep. De cijfers van Caesar (jaar 2001): meer dan 27 miljoen euro bruto toegevoegde waarde en een nettowinst van ruim
1, 9 miljoen euro; een groei van respectievelijk 23% en 40% ten opzichte van 2001.


- EINDE BERICHT -