Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 23 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 23/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:

Brandje in woning
RIJSWIJK (NB):In een woning aan de Gherstkamp te Rijswijk ontstond op 23 augustus, omstreeks 02.30 uur een binnenbrandje. Het bleek dat er kortsluiting in de stekker van de vaatwasmachine was ontstaan. Daardoor ontstond rookontwikkeling. De bewoners werden gewekt door hun hond. Allen konden tijdig de woning verlaten. De brandweer heeft het brandje geblust. De bewoners zijn de rest van de nacht elders onder gebracht i.v.m. de hevige rookontwikkeling in hun woning.

Bewoner betrapt inbrekers
ALMKERK: Op donderdagavond 22 augustus 2002 omstreeks 21.20 uur werd er ingebroken in een woning aan de Laagt te Almkerk. Twee daders kwamen de woning binnen door aan de achterdeur open te breken. Terwijl zij met hun illegale activiteiten bezig waren, arriveerde de bewoner. Hij betrapte de daders op heterdaad, doch kon niet voorkomen dat de daders er vandoor gingen. Ze vluchtten weg in een bruine Opel Record stationwagen. Later bleek dat er vanuit de woning een geldbedrag was gestolen.

Aanhouding winkeldief
WOUDRICHEM: Op 23 augustus 2002 rond 08.10 uur werd in een winkel aan de Weth. de Joodestraat te Woudrichem een winkeldiefstal gepleegd. Als verdachte werd een 74-jarige inwoner van Woudrichem aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een het pakketje vlees ter waarde van 7,15 euro. Bij verhoor bekende de man de diefstal. Na het verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. De man kan rekenen op een geldboete van 140,- euro.

Team Loon op Zand:

Bermbrandje
KAATSHEUVEL: Op 22 augustus, omstreeks 19.15 uur, dumpte een nog onbekend persoon aan de Lage Zandschel te Kaatsheuvel een stapeltje banden. De banden waren vervolgens in brand gestoken. De banden lagen voornamelijk in de berm van de weg. Brandweer heeft de brand geblust. Er is schade ontstaan aan het wegdek. Onbekend is het wie deze banden daar gedumpt heeft en vervolgens in brand heeft gestoken.

Inbraak bedrijf
KAATSHEUVEL: In de nacht van vrijdag 23 augustus is er ingebroken in een bedrijf aan de Belgiestraat te Kaatsheuvel. De daders kwamen het pand binnen door aan de voorzijde een raam open te breken. Uit het bedrijf stal men vervolgens enkele computers en een aktetas.

Diefstal bromfiets
KAATSHEUVEL: De eigenaar van een zwarte bromfiets, merk Malaguti, type Fire Fox en voorzien van het verzekeringsplaatje XVV-694 deed aangifte van diefstal. Zijn brommer is op 22 augustus 2002 tussen 18.00 en 22.30 uur gestolen vanuit de fietsenstalling aan de Hoofdpoort te Kaatsheuvel.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Doorrijder na aanrijding in Made aangehouden
De politie heeft de verdachte van een aanrijding in de van de Zuideindsestraat in Made kunnen achterhalen. De verdachte, een 70-jarige inwoner uit Oosterhout, was na het ongeval doorgereden en krijgt daarom een proces-verbaal. De personenauto van de verdachte had aan de achterzijde schade. De auto van de benadeelde had schade aan de linker voorzijde. Het onderzoek dat de politie instelde in de directe omgeving van de aanrijding leidde spoedig tot de opsporing van de verdachte. Overeenkomstig de huidige afspraken en richtlijnen werd de man ter plaatse op zijn woonadres aan een blaastest onderworpen. Hij bleek zich op dat punt keurig aan de wettelijke regels te hebben gehouden. De man zal worden vervolgd wegens het verlaten van een plaats ongeval. In de volksmond noemt men dit verkeersmisdrijf doorrijding na een aanrijding. Dit ongeval vond plaats op 22 augustus 2002 rond 14.15 uur, op de Zuideindsestraat in Made.

Zonder rijbewijs en niet stoppen voor de politie RAAMSDONKSVEER: De politie heeft op 22 augustus jl. een 31-jarige inwoner van Raamsdonksveer gearresteerd. De man reed in zijn auto en kon op de A-59 nabij knooppunt Zonzeel worden ingerekend. De negeerde stoptekens van de politie. De reden werd al snel duidelijk. Bij nadere controle bleek de man namelijk niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook zijn auto was niet verzekerd.

Dronken automobilist opgepakt
RAAMSDONKSVEER: De politie heeft de bestuurder van een personenauto te Raamsdonkveer, een 22-jarige inwoner uit die plaats, na een controle aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man had in zijn auto gereden terwijl hij teveel alcoholhoudende drank had genuttigd. In het politiebureau blies de man op het ademanalyseapparaat 565 ug/l. Dit staat gelijk aan een promillage tussen de 1,26 en 1,40 promille aan alcohol in zijn bloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg bovendien een rijverbod van 6 uren. De politie betrapte de man op 23 augustus rond 02.00 uur in de Jeroen Boschstraat te Raamsdonksveer.

Fietser gewond na aanrijding met bromfietser
RAAMSDONKSVEER: Een 17-jarige bestuurder bromfietser kwam op de Rembrandtlaan nabij de Grote Kerkstraat te Raamsdonkveer in botsing met een 32-jarige fietser uit Geertruidenberg. Dit gebeurde op 23 augustus 2002 rond middernacht. Het ongeval gebeurde vermoedelijk door een inschattingsfout. De bromfietser veronderstelde namelijk dat de fietser afremde of inhield om hem voor te laten gaan. Dit bleek niet het geval. De bromfietser reed vervolgens door en kwam in aanraking met de fietser, die daardoor ten val kwam. De fietser is per ambulance naar het Amphiaziekenhuis te Oosterhout overgebracht. Beide verkeersdeelnemers mochten een blaastest ondergaan. De fietser bleek daarbij teveel alcohol te hebben genuttigd. Mogelijk heeft dit laatste bijgedragen aan de toedracht van het ongeval. De politie maakt proces-verbaal op. Het is op dit moment nog niet bekend of de fietser tengevolge van de aanrijding letsel heeft opgelopen.

Controle snelheid
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie blijft snelheidscontroles houden in de gemeente Drimmelen. Dit op uitdrukkelijk verzoek van het gemeentebestuur van de gemeente Drimmelen. Doelstelling van de controles is ontmoediging van het sluipverkeer dat de A-16 mijdt vanwege de wegwerkzaamheden en de aanleg van de HSL. Op vrijdag 23 augustus 2002 stond de radarauto opgesteld op de navolgende plaatsen: Kerkdijk te Helkant van 09.39 tot 11.39 uur
Aantal passanten : 220
Aantal overtreders : 33
Hoogste snelheid : 61 km per uur
Godfried Schalckenstraat in Made van 12.13 tot 13.43 uur Aantal passanten : 580
Aantal overtreders : 5
Hoogste snelheid : 59 km per uur
Drimmelenseweg in Made van 14.10 tot 16.10 uur
Aantal passanten : 495
Aantal overtreders : 23
Hoogste snelheid : 71 km per uur.

Team Oosterhout:

Politie arresteert agressieve man
OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 22 augustus, omstreeks 17.15 uur, fietste een 48 jarige inwoonster uit Oosterhout over het fietspad van de Bredaseweg te Oosterhout. Ter hoogte van de Tilburgsebaan wilde de vrouw een voetganger passeren. Die draaide zich plotseling om en sloeg de vrouw in het gezicht. De vrouw liep hierdoor een pijnlijk oor op maar heeft zich niet onder medische behandeling hoeven stellen. De vrouw was wel geschrokken van het voorval. Een politie man zag de mishandeling toevallig in zijn vrije tijd gebeuren. Hij meldde het voorval aan de zijn dienstdoende collegae en bleef de verdachte volgen. De verdachte is korte tijd later onder aan de brug over het Wilhelminakanaal aangetroffen. Bij zijn aanhouding gedroeg de man zich opnieuw agressief. Hij schopte namelijk tegen de voorzijde van de politiebus. Hierbij is overigens geen schade ontstaan. Bij nader onderzoek bleek dat de 38 jarige man uit Oosterhout nog werd gezocht door de politie in Breda voor een ander misdrijf, namelijk een autodiefstal. Daarnaast had hij ook nog een boete van 170,- openstaan. De man zit dus voorlopig vast.

Bedrijfsinbraak
OOSTERHOUT: Op donderdagavond 22 augustus 2002 heeft men ingebroken bij een bedrijf aan de Mechelaarstraat te Oosterhout. Via een draairaam, dat geforceerd werd, heeft men een computer met toebehoren weggenomen.

Woninginbraak
OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag 23 augustus 2002 is er ingebroken in een woning aan de Reigerstraat te Oosterhout. De onbekende daders hebben een ruit uit de achterdeur verwijderd en konden hierdoor inklimmen. Uit de woning is onder andere een laptop computer gestolen.