Skatebond Nederland


Wereldkampioenschap skeeleren
22 t/m 26 augustus 2002, Oostende/Zandvoorde (België)


---
N I E U W S F L I T S

Zandvoorde, vrijdag 23 augustus


* Wat gebeurt er in België met stemhokjes buiten verkiezingstijd? Ruim 500 platen van stemhokjes werden gebruikt om de kleedkamers van de deelnemende landen van het WK te bouwen. Om het evenement verder vlotjes te laten verlopen, heeft de organisatie onder meer 1600 stoelen, 120 tafels, 53 vlaggenmasten, 40 kapstokken, 42 vuilnisemmers, 200 reclameborden, 500 dranghekken en vier extra elektriciteitskasten laten komen.

* China, volgend jaar gastland voor het WK skeeleren, heeft liever niet dat er dan baanwedstrijden worden gereden. Het land heeft weliswaar twee goede pistes bij Peking en Shanghai, maar geen sterke pisterijders. ,,Als onze rijders steeds als laatste finishen in eigen land maakt dat geen goede indruk op toeschouwers en officiële instanties. Sterke wegrijders hebben we wel, zo zei een Chinese woordvoerder aan het begin van het WK skeeleren in Oostende op de vergadering van de FIRS. Om het IOC te overtuigen dat de sport het verdient in 2008 bij de Olympische Spelen in Peking als olympisch onderdeel te worden ingevoerd zijn de FIRS en de meeste deelnemende landen echter van mening dat het WK 2003 in Peking niet alleen op de weg maar ook op de piste worden verreden. De discussie wordt vervolgd.

* Tijdens de afvalrace bij de vrouwen donderdagavond kwam een Colombiaanse deelneemster ten val en bleef buiten bewustzijn op het parcours liggen. Vrijdag werd bekend dat zij weliswaar nog ter observatie in het ziekenhuis verblijft, maar dat zij aan de beterende hand is. Verder hebben zich tijdens het WK nog geen ernstige ongelukken voorgedaan. De EHBO post, die een directe verbinding heeft met drie ziekenhuizen in de regio en tenminste één ambulance standby heeft, is verder alleen nog maar in actie gekomen om enkele schaafwonden te behandelen.

* De Chinese delegatie is boven water. Naar verwachting arriveren zij vrijdagavond in Oostende en nemen zij alleen deel aan de marathon maandag in het centrum van Oostende.Ondertussen hebben de deelnemers uit Taiwan al enkele medailles binnengehaald. De officiële Mexicaanse ploeg en Pakistaanse ploeg blijven vooralsnog spoorloos.

* Foske Tamar van der Wal (15), de enige vrouwelijke junior die voor Nederland op de piste meerijdt, heeft van haar coach en fysiotherapeut de opdracht gekregen meer buikspieroefeningen te doen. ,,De eerste paar wedstrijden voelde ik mijn rug een beetje, die wordt tijdens het rijden te zwaar belast. Volgens mijn begeleiders komt dat omdat mijn buikspieren te slap zijn.

*Arjan Smit (24) kreeg tijdens de kwalificatie voor de finale van de 10 kilometer puntenkoers een officiële waarschuwing. Tijdens wat duw- en trekwerk op de baan trok hij het beennummer van een concurrerende Duitse rijder los. Iedere rijder mag tijdens het WK maximaal twee officiële waarschuwingen per wedstrijd krijgen. Bij de derde waarschuwing wordt de betreffende deelnemer gediskwalificeerd.

---
Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl

Zie ook: www.skatebond.nl/wk2002


---


http://www.skatebond.nl