Digitale Gemeente Houten

Vragen aan college over veiligheid transporten gevaarlijke stoffen

vrijdag 23 augustus 2002 - Door: Ed Plekkenpol

De PvdA in Houten heeft het college van B&W schriftelijk vragen gesteld omtrent de veiligheid langs het spoor. Aanleiding is het incident met een lekkende tankwagon met acrylnitril bij het station Amersfoort van dinsdag jl.

De PvdA wil weten of de Houtense brandweer op de hoogte is van transporten van gevaarlijke stoffen per schip of per trein door de bebouwde kom van de gemeente Houten. Ook vraagt men zich af of het gemeentelijke rampenplan voorziet in doeltreffende communicatie naar de bevolking. Dit bleek bij het incident met de lekkende wagon in Amersfoort niet goed te werken.
Tot slot vraagt de PvdA zich af of bij ongevallen de risicos binnen de perken blijven wanneer de spoorlijn langs Houten verdubbeld is.

Bij haar schriftelijke vragen heeft de PvdA het college verzocht de antwoorden te publiceren in de gemeenterubriek, die onder andere elke dinsdagavond op deze website wordt geplaatst.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2002 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).