Amsterdam Oud Zuid


Uitmarkt

Uitmarkt programma

Van vrijdagavond 23 augustus tot en met zondagavond 25 augustus vinden ruim 300 voorstellingen plaats op een kleine dertig podia. Opvallende programmaonderdelen dit jaar zijn de dans- en toneelbijdragen op zaterdag, de multiculturele programmering i.s.m. Theater Cosmic en Paradiso en het afsluitende concert door het Nederlands Philharmonisch Orkest op zondagavond.

uitmarkt

De Opening

De openingsavond van de Uitmarkt biedt een korte terugblik op 25 jaar Uitmarkt met een mix van oude getrouwen en nieuw talent met o.a. Acda & de Munnik, Freek de Jonge, Martine Sandifort & Alex Klaasen en Mathilde Santing onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Dans en toneel op zaterdag

Het Museumplein vormt op zaterdag het hart van een dansevenement waar onder meer aan deelnemen Het Nationale Ballet, Scapino Rotterdam en Krisztina de Châtel, maar ook dansorkesten, dj's en bands. Nagenoeg alle balletstijlen en dansrichtingen zijn vertegenwoordigd en het publiek wordt uitdrukkelijk uitgenodigd om zelf mee te doen. De Uitmarktorganisatie sluit niet uit dat een speciale 'Uitmarkt-shuffle' het hele Museumplein aan het dansen zal zetten.

Het Leidseplein is dezelfde dag het middelpunt van een 'Uitmarkt Theaterfestival'. In de Stadsschouwburg, Nieuwe de la Mar Theater en Bellevue vinden met name 's avonds complete toneelvoorstellingen plaats, naast korte presentaties op onverwachte locaties in de deelnemende theaters. Meewerkende groepen zijn onder andere: Het Toneel Speelt, Toneelgroep Amsterdam, Carver, Maccus en De Mexicaanse Hond.

Nederlands Philharmonisch Orkest sluit Uitmarkt af

Op zondagavond 25 augustus sluit het Nederlands Philharmonisch Orkest de 25ste Uitmarkt af met o.a. een uitvoering van de 'Ouverture 1812' van Tsjaikovsky onder leiding van de nieuwe chef-dirigent Yakov Kreizberg.

Voor het prorgamma en meer kijk op de site van de uitmarkt!

(bron: uitmarkt)