STICHTING NEDERLAND SCHOON

Start landelijke campagne zwerfafval met staatssecr Van Geel

PERSUITNODIGING

Den Haag, 15 augustus 2002

Uitnodiging officiële start landelijke campagne tegen zwerfafval 23 augustus, 13.00 uur bij Het Muziektheater Amsterdam.

Op vrijdag 23 augustus aanstaande vindt om 13.00 uur bij het Muziektheater in Amsterdam de officiële start van de landelijke campagne tegen zwerfafval plaats. Mevrouw W.H. Maij, wethouder Milieu, Openbare Ruimte en Groen, Sport en Recreatie, Bedrijven van Amsterdam, zal samen met
de heer drs. P.L.B.A. van Geel, staatssecretaris van VROM, de openingshandeling verrichten.
De campagne onder het motto 'Met hetzelfde gemak gooi je 't in de afvalbak' duurt tot 2004 en is een initiatief van de Stichting Nederland Schoon. De bijeenkomst wordt opgeluisterd door een speciaal hiervoor samengesteld optreden van de internationale slagwerkgroep STOMP. Graag nodigen wij u uit om bij deze officiële kick-off aanwezig te zijn.

Nederland heeft een groot zwerfafvalprobleem op te lossen. De oorzaken van zwerfafval komen voor een belangrijk deel voort uit gemaksgedrag. Nederland Schoon brengt het probleem via een multimediale campagne onder de aandacht.

Programma

12.30 uur: ontvangst in de Boekmanzaal van het Stadhuis in Amsterdam 13.00 uur: welkomstwoord directeur Nederland Schoon, mevrouw M. van Aggelen
13.05 uur: toespraak de heer drs. W. de Lange, bestuurslid Nederland Schoon
13.10 uur: optreden internationale slagwerkgroep STOMP 13.20 uur: officiële start campagne door mevrouw W.H. Maij, wethouder
Milieu, Openbare Ruimte en Groen, Sport en Recreatie, Bedrijven
van Amsterdam en de heer drs. P.L.B.A. van Geel,staatssecretaris
van VROM
13.30 uur: receptie

Wij verwelkomen u graag op 23 augustus om 13.00 uur bij het Muziektheater in Amsterdam.

Mocht u nu al meer informatie willen, neem dan contact op met ondergetekende op telefoonnummer 070-3042080 of 06-53851384.

Met vriendelijke groet,

Marielle van Aggelen
Directeur Nederland Schoon

RSVP voor 20 augustus per e-mail: info@nederlandschoon.nl. Wij sturen u dan een routebeschrijving toe.

Stichting Nederland Schoon
In het kader van het Convenant Verpakkingen III hebben de overheid (VROM), de gemeenten (VNG) en het bedrijfsleven (SVM-PACT, MKB Nederland en het VNO-NCW) afgesproken afzonderlijk en nadrukkelijk aandacht te geven aan het vraagstuk zwerfafval. In het deelconvenant Zwerfafval hebben de partijen heldere en meetbare afspraken opgenomen over de reductie van zwerfafval in de komende jaren. Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de Overheid en belangenorganisaties als de ANWB.

15 aug 02 15:42