Ingezonden persbericht


"Wildcard" WK-rally voor Henk Vossen-Johan Findhammer

Trier, Belfeld, vrijdag. De Deutschland Rallye 2002 die van 22-25 augustus wordt gehouden in de omgeving van Trier en voor het eerst meetelt voor het World Rally Championship heeft de jarenlange inzet van Henk Vossen in de Duitse rallysport beloond met een z.g. Wildcard.


Deelname aan een WK-rally is nog maar zeer beperkt mogelijk voor equipes buiten de selecte groep WRC-teams en de Junior WRC deelnemers met de Super 1600 wagens. Het feit dat het Helichem Rally Team met de groep N Mitsubishi Evo 6 aan de start komt wordt als redelijk uniek ervaren. Tweevoudig Nederlands kampioen Henk Vossen heeft zijn wildcard naast zijn goede klasseringen vrijwel zeker te danken aan zijn recordstatus als meest deelnemende buitenlander in Duitsland. Vossen had dat record al in de vroegere Hunsrück en Deutschland Rallye die vorig jaar succesvol werden samengevoegd tot een nieuwe WK-ronde. Dat experiment pakte zo goed uit dat het evenement dit jaar een heuse Wereldkampioenschap status verwierf. Een beloning voor de niet aflatende energie die de Automobielclub van Duitsland met steun van de Duitse auto-industrie ruim een decennium aan de dag legde.

De 1.445 km lange Deutschland Rallye start vrijdag 23 augustus a.s. in het Messepark te Trier om vervolgens na 415 km klassementsproef zondagmiddag aldaar te finishen. De route en met name de klassementsproeven door de wijngebieden langs de Moezel dagen de wereldtop on-getwijfeld tot adembenemende competitie uit. "Zo'n proef als "Schönes Moselland" met zijn 23 kilometer onoverzichtelijke en vooral smalle bochtige wegen is een scherprechter," stelt Henk Vossen. "Als je weer beneden aan de rivier staat, kijken wij elkaar altijd even aan en denken: dat hebben we toch maar weer gered.". Voor bijrijder Johan Findhammer is de rally een ongemeen zware klus die veel voorbereiding vraagt. Dat Johan en Henk beide rally's die nu de WK-combinatie vormen al vaak hebben gereden is een groot voordeel. "Eigenlijk is de enige hoop die je kunt hebben dat het niet te warm is. De lange proeven op het legerterrein Baumholder liggen zo beschut dat de temperaturen in de auto vreselijk hoog oplopen. Dat lezen met die natte handjes is heel apart en niet echt lekker, maar elke keer weer zo'n fantasti-sche ervaring. Het mooie ervan is dat het samenspel tussen Henk en mij daar pas echt tot z'n recht komt en dat is wellicht de reden dat wij er altijd goed hebben gereden".

Naast toelating van het Helichem Rally Team staan de Nederlanders Erik Wevers-Michiel Poels(Toyota), Peter Bijvelds-Piet Bijvelds(Mitsubishi), Jan de Winkel-Radboud van den Hoek(VW) en Rocco Theunissen met zijn Belgische navigatrice Lilly Genten aan de start. Uniek voor de Nederlandse rallysport die Henk Vossen sinds jaar en dag erkent als de Neder-landse rijder met de meeste WK-inschrijvingen. De Deutschland Rallye kent 90 equipes uit 19 landen.

Voor meer informatie info@helichem.nl of info@gefo.nl http://www.helichem.nl
http://www.gefo.nl