Ingezonden persbericht

Persbericht

Logica partnert met VISA om banken te migreren naar de nieuwe EMV chipkaart standaard

ROTTERDAM, 23 augustus 2002 - Logica is geselecteerd als partner van Visa voor haar chipkaart migratieprogramma in de regio Azië-Pacific. Dankzij deze samenwerking zal Logica aan de Visa-leden EMV (Europay, Mastercard, Visa) producten en services gaan leveren, zoals EMV ENABLER". Dit product van Logica is een complete oplossing die beantwoordt aan de specifieke behoeften van winkeliers, banken en andere betrokken instanties die overgaan op een systeem dat voldoet aan de EMV-standaard. Naast deze zeer gebruiksvriendelijke oplossing biedt Logica een compleet pakket consulting-, projectmanagement- en professional services waarmee de banken die aangesloten zijn bij Visa hun migratieproces kunnen vereenvoudigen.

Logica implementeert al meer dan twintig jaar over de hele wereld EFTPOS betaaloplossingen. We zien de migratie naar EMV als de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van kaartgerelateerde betalingen sinds de introductie van de magneetstrip. Het zal niet alleen de fraude significant beperken, maar banken kunnen hun klanten hiermee ook interessante nieuwe, innovatieve producten aanbieden. We zijn dan ook zeer verheugd dat we partneren met Visa voor dit uitdagende project , aldus Steve Fletcher, senior solution consultant van Logica.

David Chan, hoofd Chip Products bij Visa Asia Pacific: We zijn bijzonder blij met de betrokkenheid van Logica in het Chip Migration Partner Program voor onze regio.We hebben gekozen voor Logica vanwege de uitgebreide kennis van alles wat met EMV te maken heeft en de ervaring die deze organisatie heeft met de implementatie van EMV-systemen. Het Asia Pacific Chip Migration Partner Program is onderdeel van Visa s initiatief om de overstap van debet- en creditkaarten met magneetstrips naar chipkaarten gebaseerd op de EMV-standaard in deze regio te versnellen. Binnen dit programma biedt Visa de bij haar aangesloten banken een reeks smartcard-services aan van de 16 toonaangevende chipleveranciers in de regio, waaronder Logica. Deze ondernemingen zullen ook de aanvullende diensten verzorgen op het vlak van o.a. projectmanagement, consultancy en systeemintegratie om banken te ondersteunen bij het chipkaart migratieproces.

Logica
Logica (LOG.L) is een internationale onderneming op het gebied van management- en IT consultancy, systeemintegratie, producten, diensten en ondersteuning. De klanten van Logica zijn actief in diverse markten, waaronder telecommunicatie, financiële dienstverlening, energie- & nutsbedrijven, industrie, distributie & transport en de overheidssector. De onderneming heeft een omzet van 1 miljard GBP en vestigingen in 34 landen wereldwijd. In Nederland heeft Logica vijf vestigingen en 800 medewerkers. Logica, opgericht in 1969, is de grootste IT-dienstverlener die aan de London Stock Exchange een notering heeft. Meer informatie: www.logica.com en www.logica.nl.