Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.00 uur

Verkeerscontroles

De politie van district Rijn & Venen heeft donderdag 22 augustus op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden.

WOERDEN - Aan de Spoorlaan hebben drie bestuurders een bekeuring gehad omdat zij geen gordel droegen. In totaal werden 20 bestuurders gecontroleerd.

LINSCHOTEN Aan de M.A. Reinaldaweg zijn tijdens een gordelcontrole acht bekeuringen uitgedeeld. Ook werd een bromfiets gecontroleerd. Na een test op de rollenbank bleek dat de bromfiets een vermogen van 1.8 kw had. De bromfietsbestuurder kreeg twee bekeuringen: een voor een te hoog vermogen en een voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. De bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Man negeert stopteken

WOERDEN Donderdagmiddag heeft een 46-jarige inwoner van Lopik tijdens een verkeerscontrole aan de Rijksweg A12 een stopteken van de politie genegeerd.

Een motoragent gaf de bestuurder een stopteken omdat hij geen gordel droeg. De 46-jarige man reageerde niet en reed door. De motoragent zette de achtervolging in en hield de man nabij de Cattenbroekerdijk aan. De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog een proeftijd had van een maand in verband met een eerder gepleegd verkeersdelict. Die tijd zal hij moeten uitzitten. Ook kreeg de man een Damocles uitgereikt.