Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.00 uur

Hennepkwekerij opgerold

NIEUWEGEIN Donderdagmiddag rond 16.30 uur zijn een 63-jarige vrouw en 65-jarige man aan de Asterstraat aangehouden in verband met het kweken van hennep in hun woning.

De politie kreeg een melding binnen van wateroverlast en ging naar de woning toe. Daar bleek dat in de woning een hennepkwekerij aanwezig was. De bewoners zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en een paar honderd planten in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Aan de Graaf Florisweg heeft de politie van 14.45 tot 16.00 uur de snelheid gecontroleerd van 665 weggebruikers. 70 Personen reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Te hoog vermogen

IJSSELSTEIN Aan de Provinciale weg N 210 heeft een 16-jarige jongen uit IJsselstein donderdagmiddag een bekeuring gekregen. Uit een test op de rollenbank bleek dat zijn bromfiets over een vermogen van 2 kw beschikte. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. De bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek.