Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Aanhouding straatrovers

UTRECHT - Donderdagmiddag om 15.20 uur werd op de Laan van Nieuw Guinea een 37-jarige Utrechter herkend als straatrover. Een 52-jarige inwoonster van Utrecht zag de man daar lopen en herkende hem van een eerder gepleegde straatroof. Op zaterdag 17 augustus werd de vrouw beroofd van haar fiets. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Later in de avond werd rond 23.30 uur op het Vredenburg een 37-jarige man beroofd van zijn portemonnee en horloge. De man werd vastgepakt door drie personen. Eén van hen kon worden aangehouden. Bij onderzoek aan zijn kleding werd het horloge van het slachtoffer teruggevonden. Ook deze verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Frontale aanrijding

UTRECHT Op de Archimedeslaan botsten rond 15.40 uur twee autos tegen elkaar. Een 46-jarige automobilist uit Leusden raakte de macht over het stuur kwijt en reed frontaal tegen de auto van een 31-jarige man uit Tilburg. De bestuurder reed over de Archimedeslaan in de richting van de Pythagoraslaan. De bestuurder uit Leusden is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd bloed van de man afgenomen omdat niet wordt uitgesloten dat hij heeft gedronken. De twee autos raakten total loss. De regionale verkeersdienst heeft de zaak in onderzoek.

Nog 210 dagen gevangenisstraf tegoed

UTRECHT Donderdagmiddag om 17.30 uur zagen agenten op de Thomas a Kempisweg een hen bekende man lopen. Het was de agenten bekend dat de 22-jarige Utrechter nog een aantal geldboetes moest betalen. Het bedrag van de geldboetes was dermate hoog dat dit gelijk stond aan 210 dagen gevangenisstraf. De man is ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding inbreker

UTRECHT Een 34-jarige man uit Utrecht is vrijdagochtend om 00.20 uur op t Hoogt aangehouden omdat hij kort daarvoor bij een bedrijf had ingebroken. Een getuige had gezien dat de man uit het raam van het betreffende bedrijf, naar buiten klom. Uit onderzoek bleek, dat de man een ruit van het bedrijf had ingegooid en daarna naar binnen ging. De man is voor nader onderzoek ingesloten.