Provincie Limburg

Nieuwe rotonde N273 Ittervoort

GS stelt 100.000,-- beschikbaar

Gedeputeerde Staten hebben besloten een financiële bijdrage van 100.000,-- beschikbaar te stellen voor de aanleg van een rotonde op de Napoleonsweg N273 ter hoogte van Ittervoort. De nieuwe rotonde zal het bedrijventerrein Ittervoort ontsluiten met als doel een verhoging van de verkeersveiligheid op het wegvak van de Napoleonsweg tussen de A2 en de Belgische grens. Een betere verkeers-afwikkeling van en naar het bedrijventerrein is een tweede doel van de rotonde.

In overleg met Rijkswaterstaat heeft de gemeente Hunsel een plan laten uitwerken voor de aanleg van een nieuwe rotonde op de Napoleonsbaan. De rotonde is tevens opgenomen in de Kadernota Duurzaam Veilig N271/N273. Een nota die is opgesteld door een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat, diverse Midden-Limburgse gemeenten, politie en de Provincie Limburg.
De provinciale bijdrage van 100.000,-- komt uit het Ondersteuningsprogramma Regionale Infrastructuur (ORI). Met de doelstellingen verhoging van de verkeers-veiligheid en een betere verkeersafwikkeling voldoet dit rotonde-project aan de ORI-beleidsregels.
23-8-2002 09:09