Provincie Limburg

Reconstructie N279 Heythuysen

Provinciale weg wordt verkeersveiliger gemaakt

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een bedrag van 453.780,-- uit het Ondersteuningsprogramma Regionale Infrastructuur (ORI) te bestemmen voor de reconstructie van de provinciale weg N279 langs Heythuysen. Met dit reconstructieproject wordt de verkeersveiligheid ter plekke vergroot en ook heeft het een positief effect op een betere verkeersafwikkeling.

De N279 wordt ter hoogte van Heythuysen ingrijpend gereconstrueerd. Met de aanleg van onder andere een rotonde wordt de weg verkeersveiliger gemaakt. Nabij deze nieuwe rotonde worden de rijbanen als bebouwde kom aangewezen. Hiervoor wordt de lagere maximum-snelheid van 50 km/u. ingesteld. De rijbanen voor autoverkeer worden van elkaar gescheiden waardoor inhaal- en frontale aanrijdingen in de toekomst niet meer kunnen plaatsvinden. De fietspaden worden geheel vrijliggend van de hoofdrijbaan aangelegd en de bushaltes tenslotte worden verruimd en vernieuwd. Met deze reconstructie wordt de provinciale weg N279 ter hoogte van Heythuysen verkeersveiliger en ook wordt hiermee de verkeersafwikkeling verbeterd.

De totale kosten van het project bedragen ruim 1.315.000,--. Naast een bedrag uit wegensectormiddelen en een bijdrage van de gemeente Heythuysen wordt het project met dit GS-besluit gefinancierd met een provinciale bijdrage uit het Ondersteuningsprogramma Regionale Infrastructuur van 453.780,--.
23-8-2002 09:11