Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 23 augustus 2002

* VECHTPARTIJ IN SNACKBAR
Donderdagavond omstreeks kwart voor zeven vond in een snackbar in de Beesdestraat een vechtpartij plaats, waarbij de vrouw van de eigenaar van de zaak gewond raakte. De 48-jarige snackbareigenaar uit Ridderkerk en zijn 46-jarige vrouw hadden een lastige klant in de zaak. Toen de man daarop tegen de jongen (een 15-jarige Rotterdammer) zei dat hij de snackbar moest verlaten, begon de jongen hem te slaan. Ook gaf hij de vrouw een duw, waardoor zij ten val kwam en gewond raakte aan haar hoofd. Uiteindelijk wist de man de jongen de zaak uit te krijgen. De jongen werd vervolgens aangehouden terzake openlijke geweldpleging. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het St. Clara ziekenhuis.


* VROUW BEROOFD TIJDENS PINNEN
Donderdagavond omstreeks kwart over tien werd een 51-jarige vrouw uit Rotterdam op het Ganzerikplein onder bedreiging van een vuurwapen door twee mannen beroofd. De vrouw had geld gepind, toen zij werd vastgepakt en een vuurwapen in haar nek geduwd kreeg. Onder bedreiging van het vuurwapen moest het slachtoffer haar zojuist gepinde geld alsmede haar pinpas met daarbij behorende pincode, afstaan aan de verdachten. Hierna renden de overvallers weg in de richting van de Vergeet-mij-Nietstraat. De politie stelt een nader onderzoek in.


* PORTEMONNEE WEGGENOMEN
VLAARDINGEN - Donderdagmiddag omstreeks drie uur vond in een winkel aan de Gedempte Biersloot een diefstal plaats. Kort voor drie uur kwamen vier jongens de winkel binnen en hielden een 20-jarige vrouw uit Vlaardingen, die op dat moment op de winkel pastte, aan de praat. Toen de jongens de winkel verlaten hadden, constateerde de vrouw dat uit de tas van een personeelslid van de winkel, die even een boodschap was doen, een portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zaten onder andere een nog onbekend geldbedrag, een rijbewijs en een tankpas.

Avonduitgave donderdag 22 augustus 2002

* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

De politie van het district Rotterdam-Centrum heeft, in het kader van de intensieve aanpak van de overlast op de West-Kruiskade en omgeving, woensdagmiddag en -avond een actie gehouden gericht op de bestrijding van de handel en openlijk gebruik van verdovende middelen. Hierbij is gebruik gemaakt van het onlangs operationeel geworden cameratoezicht. Er namen tweeëndertig politiemensen deel aan de actie.
In totaal werden negenendertig mensen aangehouden, onder wie twaalf dealers, vijf verdachten voor artikel 184 Strafrecht (het niet voldoen aan bevel of vordering, verblijfsontzegging), twee voor heling en twintig mensen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (meest openlijk gebruik verdovende middelen). Verder zijn er zesendertig oproepingen uitgeschreven voor drugs gerelateerde zaken. Deze verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Tweeëndertig van hen kregen een verblijfsontzegging. Achttien mensen werden bekeurd voor verkeersovertredingen. Er zijn tweehonderd en elf eenheden cocaïne - heroïne in beslag genomen, alsmede vier messen en twee busjes cs-gas.
De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum bestrijdt de overlast op de West-Kruiskade en omgeving al geruime tijd in samenwerking met het Coördinatie Bureau Centrum, de Dienst Stadstoezicht en de Roteb. Het toezicht is inmiddels geïntensiveerd en dagelijks worden er gemiddeld vierentwintig politiemensen ingezet. Daarnaast zijn er per week acties met een specifiek karakter. De bestrijding van (drugs)overlast is een speerpunt in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.


* DRIE GEWONDEN BIJ AANRIJDING
VLAARDINGEN -Door nog onbekende oorzaak ontstond donderdagmiddag omstreeks half één een aanrijding op de noordbaan van de rijksweg A20, waarbij drie personenauto's betrokken waren. De 61-jarige bestuurder van één van de auto's, afkomstig uit Schiedam raakte gewond evenals de 46-jarige bestuurder (afkomstig uit Bages/Frankrijk) van de andere auto. Een inzittende van de derde auto, een 38-jarige vrouw uit Spijkenisse liep eveneens verwondingen op. De drie slachtoffers werden door de GGD naar respectievelijk het Holyziekenhuis en het St.Franciscus Gasthuis gebracht. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
Donderdagmiddag omstreeks vier uur werd op een voetgangersoversteekplaats van Westzeedijk ter hoogte van de kruising met de Westersingel een 69-jarige vrouw uit Rotterdam geschept door een personenauto, bestuurd door een 35-jarige Rotterdammer. De vrouw werd zeer ernstig gewond overgebracht naar het EMC alwaar zij even later aan haar verwondingen overleed. Surveillerende politiemensen zagen op de Laan op Zuid een witte Opel Corsa rijden. Deze auto kwam qua merk, type en enkele kenmerken in aanmerking voor betrokkenheid bij een overval op een bank op vrijdag 2 augustus in Ridderkerk. Om die reden wilden de politiemensen de auto en bestuurder controleren. De bestuurder kreeg meerdere stoptekens maar hij negeerde deze. Kennelijk had hij deze niet opgemerkt. Aan het einde van de Erasmusbrug kreeg de bestuurder opnieuw een stopteken. Nu had hij kennelijk de politieauto wel in de gaten. De bestuurder stopte echter niet maar verhoogde zijn snelheid en reed linksaf het Vasteland op. Even verderop bij de kruising van de Westzeedijk met de Westersingel reed hij enkele voor het rode licht stilstaande auto's voorbij en schepte de voetgangster op de oversteekplaats. Meters verder kwam de auto tot stilstand. De 35-jarige bestuurder raakte als gevolg van de aanrijding ook gewond. Hij werd overgebracht naar het EMC. Na behandeling werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. De Westzeedijk is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.