KERK VAN JEZUS CHRISTUS
http://www.kerkvanjezuschristus.nl

Persbericht

Open dagen van de Tempel in Zoetermeer groot succes

Sinds zaterdag 17 augustus is een ieder van harte welkom in de tempel van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Inmiddels zijn al meer dan 10.000 mensen rondgeleid. Elke dag komen er meer bezoekers, niet alleen uit Nederland maar ook uit België, Duitsland en Frankrijk. Het is dan ook een unieke gelegenheid om een tempel van binnen te zien.

De open dagen in de tempel aan de Osijlaan 2 in Zoetermeer duren nog tot 31 augustus. Daarna wordt de tempel gesloten voor het publiek. Nog één week lang is de tempel van maandag tot en met zaterdag geopend (maandag van 9 tot 5, de overige dagen van 9 tot 9 uur). Verspreid over Nederland zijn 40 kerkgebouwen van de Kerk van Jezus Christus; er is echter slechts één tempel. Het onderscheid is te vergelijken met het verschil tussen synagogen en de tempel zoals beschreven in de bijbel.

Belangstellenden worden ontvangen in de parkeergarage onder het gebouw. Dit voorkomt lange rijen buiten; de ruimte heeft een ware metamorfose ondergaan en de wachttijd is beperkt. Rondleidingen worden verzorgd door leden uit Nederland en België. Zoals gebruikelijk (de kerk kent geen betaalde geestelijkheid) zijn ook voor alle andere taken vrijwilligers ingezet. 'Iedereen is onder de indruk en de reacties van bezoekers zijn heel positief,' aldus Hil Oddens: 'Het is heerlijk om precies te kunnen vertellen wat wij in de tempel doen.'

Voor een routebeschrijving en informatie over het bereiken van de tempel per openbaar vervoer, kunt u kijken op
www.kerkvanjezuschristus.nl of bellen naar 023-5263517.

De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen is één van de snelst groeiende christelijke kerken ter wereld met meer dan 11 miljoen leden. De kerk vult het evangelie van Jezus Christus op een praktische manier in door o.a. mensen te helpen bij het opbouwen van gelukkige en sterke gezinnen. Ook stimuleert zij genealogie als middel om de banden met onze voorouders te versterken. Het hoofdkantoor van de kerk is gevestigd in Salt Lake City (Utah) in de Verenigde Staten. Gordon B. Hinckley is profeet en president van de kerk.

Voor verdere inlichtingen:
De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Ineke den Hollander
Tel.023-5263517
mediahulp@kerkvanjezuschristus.nl

The Communication Force
Klaas Klunder
Tel. 020-5470199 / 06-53225840
klaask@communicationforce.com