Programmabureau Advies Overheid.nl

Burgemeester stelt vernieuwde website Castricum in gebruik

Gisteren ging de vernieuwde website van de gemeente Castricum de lucht in. Burgemeester Emmens zal rond 9.30 uur de website officieel in gebruik stellen. De nieuwe website is de opvolger van de website van de voormalige zelfstandige gemeente Castricum, waarin ook informatie over de kernen Akersloot en Limmen was opgenomen.

Delen van de informatie waren sinds de fusiedatum van 1 januari 2002 niet langer actueel en zijn daarom afgesloten. Bovendien was de nieuwe huisstijl nog niet doorgevoerd.

Dit waren twee van de redenen waarom in april is besloten tot de aanschaf van een nieuw onderhoudssysteem: 'content management systeem' (CMS). De Castricumse communicatiestudio Aarsen Communications heeft het systeem, met de productnaam 'Pit', geleverd. In het nieuwe systeem is de informatie geheel geactualiseerd, zijn een andere indeling en navigatie doorgevoerd en is de nieuwe huisstijl meegenomen. Daardoor is de website toegankelijker en beter bruikbaar voor bezoekers. Het is een wezenlijke stap op weg naar betere informatievoorziening aan de burger, een doel waaraan het gemeentebestuur veel waarde hecht.

'Pit' geeft de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de gegevens een beter instrument om zelf direct gemeentelijke informatie te presenteren via het internet. Daardoor kan actuele informatie tijdig worden gepresenteerd en uitgebreid. Het CMS biedt echter nog geen mogelijkheid voor interactieve dienstverlening. Begin september wordt een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de keuze van een CMS dat uitgebreider is, meer faciliteiten biedt, en daardoor meer toekomst- en klantgericht. Naar verwachting zal een nieuw CMS medio volgend jaar zijn intrede kunnen doen. (Persbericht gemeente Castricum)

www.ictu.nl