Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 23 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Usquert: dodelijk ongeluk op Provicialeweg N 363 Op de Provincialeweg N 363 tussen Usquert en Warffum vond donderdagmiddag een zwaar verkeersongeval plaats waarbij een 25-jarige vrouw uit Uithuizen om het leven kwam en een 27-jarige man uit Den Andel in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. De beide slachtoffers zaten in een auto die bestuurd werd door de man en in de berm tegen een boom aanreed. De automobilist kwam na een inhaal manoeuvre met zijn rechtervoorwiel in de berm terecht. Hij corrigeerde te sterk en verloor de macht over het stuur waarna de auto een kwart slag draaide en tegen een aan de linkerkant van de weg staande boom aankwam. Beide inzittenden waren beklemd en werden zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De man is in kritieke toestand met zwaar hoofdletsel opgenomen. De Provincialeweg N 363 werd gedurende de hulpverleningswerkzaamheden afgesloten.

Veendam: auto-inbreker
Bij de Fauna in Veendam werd donderdagavond een 28-jarige man afkomstig uit Amsterdam door omstanders betrapt toen hij zich verdacht ophield bij een geparkeerde auto. De man probeerde zich te verstoppen in nagelegen bosjes maar werd daar ontdekt. Bij zijn fouillering trof de politie inbrekersgereedschap aan. Hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Omdat de verblijfstatus van de man niet duidelijk is wordt de vreemdelingenpolitie ingeschakeld.

Winschoten: klap met glas in café
De politie werd donderdagavond naar een café aan het Markplein gestuurd waar trammelant was geweest. Ter plaatse troffen de agenten buiten het café een 26-jarige man uit Assen aan die een verwonding aan het gezicht had. De man werd naar het ziekenhuis gebracht en verklaarde een klap gehad te hebben van een 47-jarige Winschoter in het café. Er was een woordenwisseling geweest over het bezoek naar het damestoilet van de Assenaar waarna er geslagen was. De Winschoter had zich inmiddels aan het bureau gemeld om een verklaring over het gebeuren af te leggen. Hij was zelf gewond aan een hand. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

Ter Apel: motorcrosser gewond
Een 38-jarige man uit Ter Apel is donderdagmiddag gewond geraakt na een ongeval met zijn crossmotor in een stuk bouwland aan de Westerstraat in zijn woonplaats. De man was aan het crossen en heeft vermoedelijk een sloot over het hoofd gezien. Hij kwam met motor en al in de sloot terecht en liep beenletsel op. De brandweer werd ingeschakeld om het slachtoffer uit de sloot te krijgen. Hij werd naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Waterhuizen: bromfietssters gewond bij aanrijding Op het verkeersplein van de N860 met de N960 bij Waterhuizen kwamen twee bromfietsters donderdagochtend met elkaar in botsing. Een 60-jarige vrouw uit Groningen zag bij het afslaan te laat een 16-jarig meisje uit Kiel Windeweer uit de tegenovergestelde richting aankomen. Een botsing was het gevolg waarbij beide vrouwen ten val kwamen. Ze werden beide met letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Wirdum: automobiliste rijdt in sloot
Een 31-jarige automobiliste uit Wirdum reed donderdagochtend op de Wirdumerweg bij heer woonplaats en kreeg naar eigen zeggen een black-out. Ze kwam daarbij met de auto in de naastgelegen sloot terecht en werd daar door omstanders uitgehaald. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Delfzijl gebracht. De auto werd uit de sloot getakeld.

Uithuizen: asielzoeker (18) aangehouden in AZC
De politie werd donderdagavond gestuurd naar het AZC aan de Alberdalaan waar problemen waren met een 18-jarige bewoner. Ter plaatse bleek de man zich zeer recalcitrant te gedragen en hij zou mogelijk een wapen bij zich dragen. De jongeman had eerder op de avond in de trein van Groningen naar Uithuizen een 16-jarig meisje uit Uithuizen lastig gevallen en bedreigd. De jonge asielzoeker werd aangehouden en verzette zich zwaar tegen de aanhouding. Met gepast geweld werd zijn verzet gebroken en hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: Beijum afgezet en man aangehouden
De politie heeft donderdagavond een 25-jarige man uit Groningen aangehouden op de Wibenaheerd in Groningen. Donderdagavond werd de politie getipt over een man met vuurwapen in de wijk Beijum, waarmee hij een nog openstaande rekening wilde vereffenen. De politie voerde een controle uit op in en uitgaande voertuigen en de inzittenden gecontroleerd. Na ongeveer een half uur zoeken werd de verdachte gevonden aan de Wibenaheerd, waar hij zich in zijn auto ophield. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: taxichauffeur overvallen
Een 29-jarige taxichauffeur uit Groningen is donderdagavond overvallen. De chauffeur pikte op de Sint Jansstraat ter hoogte van de Martinikerk een man op die naar de Orionlaan wilde. Toen de man de taxirit wilde betalen pakte hij niet zijn portemonnee maar een vuurwapen. De man bedreigde de chauffeur en eiste zijn portemonnee. De dader verliet de auto en ging ervandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: fietsendief aangehouden
Donderdagnacht zagen agenten een 32-jarige man uit Groningen erg geinteresseerd naar fietsen kijken in de binnenstad. Na een korte observatie, zagen zij dat de man in de Tingtangstraat met een voorwerp in het slot van een fiets aan het rommelen was. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor en een proces-verbaal is de man heengezonden.

Groningen: jongen zoekt ruzie
De politie heeft donderdagnacht een 19-jarige jongen uit Groningen op de Grote Markt aangehouden. De jongen stond met een aantal anderen voor Vindicat op de Grote Markt. Een onbekende man loopt naar deze jongens en zegt iets, waarop de 19-jarige de man uitdaagt om te gaan vechten. Hij duwt hem van achteren aan. Surveillerende agenten spreken de jongen aan en geven hem te kennen dat hij weg moet gaan. Na twee waarschuwingen om de Grote Markt te verlaten, waar hij geen gehoor aan gaf, is de jongen aangehouden wegens verstoring van de openbare orde.

Groningen: dronken snorfietser in de Poelestraat Een 22-jarige man uit Groningen is donderdagnacht op zijn snorfiets in de Poelestraat aangehouden en ingesloten. Surveillerende agenten zagen de snorfietser rijden in voetgangersgebied en wilden hem daar een bon voor geven. De man kon zich echter niet legitimeren en rook ook naar alcohol, waarop hij is aangehouden. Op het bureau bleek de man 1.5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Bij de fouillering trof de politie een autoradio en een gas/alarm pistool met patronen aan. De man is voor verhoor ingesloten.

Groningen: baldadige man aangehouden
Donderdagmiddag heeft de politie een 26-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat hij de ramen van een juwelierszaak in de Steentilstraat dreigde in te gooien. De man had eerder een ketting te koop aangeboden, waar de juwelier geen interesse in had. Hierop ontstond een woordenwisseling, waarop de man dreigde de ramen in te gooien. Na verhoor en een proces-verbaal is de man vrijgelaten.

Groningen: man valt van 2 hoog
Een 47-jarige man uit Winschoten is donderdagavond gewond geraakt, nadat hij bij een woning aan de Augustinusstraat in Groningen van 2 hoog naar beneden is gevallen. De man was aan het kijken bij de nieuwbouw woning, waar men nog aan het werk was met het plaatsen van dakelementen. Het slachtoffer is met botbreuken naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: baldadige jongens op de bon
De politie heeft donderdagnacht vier jongens, 23 en 24 jaar oud, een bon gegeven voor baldadigheid. De vier probeerden op het Martinikerkhof een bord, verboden te poepen voor honden, van de lantaarnpaal te halen. Bij het zien van de agenten zetten de jongens het op een lopen. Na een sprint zijn alle vier mannen gepakt en kregen een bon.

Groningen: openbare schennis in de bus
Donderdagochtend heeft de politie een 53-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat in een bus naar Groningen. Op het Damsterdiep, bij de Rabobank, stopte de bus. Daar is de man aangehouden, omdat hij zich zelf in de bus had bevredigd.

Haren: dronken automobiliste
Donderdagochtend heeft de politie een 53-jarige vrouw uit Haren aangehouden. De politie kreeg de melding dat een auto slingerend over de Oosterweg in Haren zou rijden. Agenten zagen de automobiliste op de Kerklaan in Haren, waar zij is staande gehouden. Omdat de bestuurster naar alcohol rook is zij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek de vrouw 2.4 promille alcohol in haar bloed te hebben. Na verhoor en met een proces-verbaal is de vrouw heengezonden. Haar auto moest zij laten staan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)