---


---

Ministerie van Defensie



Premièreavond Nationale Taptoe

23-08-2002

In Breda is gisteren (22 augustus) de Nationale Taptoe van start gegaan. Tot en met zaterdag 31 augustus presenteren verschillende militaire orkesten uit binnen- en buitenland zich op de Trip van Zoudtlandkazerne. De Nationele Taptoe staat dit jaar geheel in het teken van het 750-jarige bestaan van de stad Breda.

Het voorterrein van de kazerne is ingericht als marktterrein met kraampjes, muziek en terrassen. Hier kan het publiek voorafgaand aan de voorstelling genieten van een hapje en een drankje. Op sommige avonden is er op het Taptoe-square een voorprogramma waarin verschillende militaire reüniekorpsen optreden.

Tijdens het hoofdprogramma brengen Nederlandse en buitenlandse militaire muziekkorpsen hun muziek ten gehore. Dit jaar zijn dat onder meer het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, de Johan Willem Frisokapel, de Marinierskapel der Koninklijke Marine en tamboers en pijpers van het Korps Mariniers met de fakkeldragers. De deelnemende buitenlandse korpsen komen dit jaar uit Canada en Polen. De show eindigt met een grootse finale waarin alle deelnemers van de Taptoe nog een keer voorbij komen.

De voorstelling begint dagelijks om 21.00 uur. Het kazerneterrein is vanaf 18.30 uur geopend. Zaterdagmiddag 24 augustus is een matineevoorstelling. Zondag 25 augustus is er geen voorstelling. De toegangsprijzen variëren van 8 euro tot 25 euro. Meer informatie over de Nationale Taptoe Breda is te vinden in de Defensie Evenementenkalender.

Taptoe Breda 2002 (Richard Frigge) 210802