Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Vrijdag, 23 augustus 2002

District Maastricht

Maastricht; politie-bikers
Het bike-team van de Maastrichtse politie heeft bij surveillance-toezicht afgelopen donderdag in en rondom de Maastrichtse binnenstad (rondom Markt-gebied, Stationsplein, Rechtstraat, Plein 1992 etc.) totaal 21 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van ondermeer het in het openbaar drinken van alcohol, illegaal/foutief parkeren waaronder ook illegaal parkeren op invalide-parkeerplaatsen tot het rijden met bromfietsen in voetgangerszones/gebieden.

Maastricht; Belgische automobilisten onder invloed Bij controle afgelopen donderdagmiddag op het Vrijthof in Maastricht van een 42-jarige automobilist uit Luik (B) bleek dat de Belg onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft donderdagavond een andere Belgische automobilist, een 29-jarige man uit Herstal bekeurd met een boete van Euro 190,-. Bij controle die donderdagavond op de Calvariestraat bleek die ook onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau; ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed.
Een 40-jarige Belgische automobilist uit het Esneux botste afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 01.00 uur op de Wilhelminasingel met zijn auto tegen een lichtmast. Bleek dat ook deze Belg onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees een alcoholpromillage in zijn bloed uit van ruim
1,5 promille. Dat is driemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; vlam in de pan
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 17.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand in een woning aan de Aureliushof in Maastricht. Bleek dat de vlam in een fritespan was geslagen waarop vervolgens ook een keukenkastje vlam had gevat. De bewoner had zelf de brand weten te doven. Omdat de bewoner vermoedelijk wat rook had ingeademd werd toch even medische verzorging ingeroepen.