Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2002
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (RKey; 12.00 u) Vrijdag, 23 augustus 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; autokrakers
Een tweetal getuigen (jongemannen) betrapten afgelopen donderdagavond omstreeks 19.00 uur op de Rector Driessenweg in Heerlen een 20-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij een inbraak in een geparkeerde auto. Daarbij was een autoruitje ingeslagen en werd getracht de autoradio te stelen. Beide getuigen bedachten zich niet lang, waarschuwden de politie en hielden de verdachte in afwachting van de komst van de politie ter plaatse. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 01.30 uur kreeg de politie van alerte getuigen een melding dat er op de Deken Bemelmansstraat in Heerlen in een geparkeerde auto werd ingebroken. De politie die snel terplaatse ging zag dat er een autokraker half in een geparkeerde auto hing. Vermoedelijk omdat die de politie in het oog had gekregen trachtte hij nog te ontkomen, echter tevergeefs. De politie vatte de autokraker, een 32-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats in de kraag en hield hem aan. Daarbij viel een autoradio uit de handen van de autokraker. Die werd in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Nuth; brand
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Mauritsstraat in Nuth. Bleek dat brand was uitgebroken in een houten
verenigings/clubgebouwtje van een hondenvereniging. Het clubgebouw is geheel afgebrand/vernield. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak van de brand.

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit Kerkrade. De politie zag de Kerkradenaar afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht juist thuis bij zijn huisadres in zijn auto komen aanrijden waarna bij controle bleek dat hij onder invloed achter het stuur van zijn auto had gezeten. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte.

Kerkrade/Landgraaf; winkeldiefstal
De politie heeft afgelopen donderdag een 27-jarige Kerkradenaar en een 46-jarige Kerkradenaar bekeurd met ieder een boete van Euro 115. Personeel van een winkelbedrijf aan de Roda JC-Ring in Kerkrade betrapte de 46-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van goederen ter waarde van totaal ruim zestien Euro. Personeel van een winkelbedrijf aan de Hoofdstraat in Landgraaf betrapte de 27-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van een pakje shag.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de kruising Stationsplein/Stationsstraat in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 14-jarige fietser uit Landgraaf botste met zijn fiets tegen een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Landgraaf. Daarbij kwam de jongen met zijn fiets ten val en raakte gewond. Hij werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Atriumziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.