Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 22 augustus 2002

BOMENROOILIJST TER INZAGE

Op de bomenrooilijst voor komend najaar staan ongeveer 300 bomen waarvoor burgemeester en wethouders een kapvergunning willen verlenen. De 300 bomen staan verspreid over de hele gemeente. Voor 101 bomen wordt een herplantplicht opgelegd. De bomenrooilijst ligt voor een periode van vier weken ter inzage. Eind november zullen de werkzaamheden starten.
De bomenrooilijst ligt van 21 augustus 2002 tot en met 18 september 2002 ter inzage bij het raadhuis, de dienst openbare werken sector vergunning en handhaving, de openbare bibliotheek Hoofddorp en bij de rayonkantoren. In deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze bekend maken bij burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer.
De verzoeken om een boom te rooien zijn voor een deel afkomstig van bewoners die overlast ondervinden van de boom. Het andere deel van de verzoeken is door de gemeente zelf op de bomenrooilijst geplaatst. Er zijn verschillende redenen om een boom op de bomenrooilijst te plaatsen. De boom kan te dicht bij een gevel staan, schaduwoverlast veroorzaken of overlast veroorzaken aan verharding en /of gebouwen. De boom kan op een te natte groeiplaats staan of van zo'n slechte kwaliteit zijn dat hij dood gaat of gevaar voor takbreuk of omvallen oplevert. Tenslotte worden snelgroeiende bomen verwijderd om langzaam groeiende bomen de ruimte te geven verder uit te groeien.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen