Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-08-2002
1e persbericht van vrijdag 23 augustus 2002

Politiebericht

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Donderdagavond om 19.30 uur is op de Jacob van Maerlantlaan een 34-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Hij had even daarvoor een steen door een raam van een woning gegooid. De gewaarschuwde politie trof de man daar rustend op een bankje aan. Hij bleek gedronken te hebben De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Donderdagavond om 21.00 uur is op de Tongelresestraat een 52-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. Van de man is een bloedproef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevor-derd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagmorgen om 1.35 uur is op de Galvanistraat een 19-jarige automobilist uit Vinkel aan-gehouden. Een politiepatrouille zag dat hij daar zonder verlichting reed. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Vrijdagmorgen rond 3.35 uur zag een politiepatrouille op de busbaan van de Vestdijk een personenauto rijden. De bestuurder reed daar tegen de verkeersrichting in de Ten Hage-straat op, negeerde een rood verkeerslicht en vervolgde zijn weg over de Kanaalstraat. Op de hoek met de Nachtegaallaan stopte de auto. Direct daarop sprongen twee mannen uit de auto en renden weg. Na een korte achtervolging zijn een 26-jarige man uit Eindhoven en een 27-jarige man uit Waalre aangehouden. De verdachte zijn overgebracht naar het politiebureau. De 26-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,20 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man uit Waalre is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Donderdagavond om 21.30 uur is een 40-jarige man uit Best aangehouden. Hij had even daarvoor op de Eindhovenseweg drie banden van een geparkeerde auto lek gestoken. Ge-tuigen waarschuwden de politie die de verdachte in een woning op de J.J. de Vlamstraat aantrof. Bij verdachte zijn 2 messen aangetroffen en inbeslaggenomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Waalre: Jeugdige verdachten aangehouden
Donderdagmiddag rond 16.45 uur zijn op de Malvalaan een 14-jarige jongen uit Waalre en drie jongens van 15 jaar uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat zij daar alcoholhoudende drank nuttigden, op een plaats waar dat verboden is. Tevens is het de agenten bekend dat zij jonger zijn dan 16 jaar. De betrokkenen zijn reeds eerder door de politie gewaarschuwd. De jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Heeze-Leende: Aanrijding met gewonde
Donderdagavond rond 23.05 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Valkenswaardseweg een 22-jarige bromfietser uit Leende gewond. Hij reed over het fietspad richting Valkens-waard. In een flauwe bocht reed hij door onbekende oorzaak rechtdoor en botste tegen een boom. Hij raakte gewond aan zijn been en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Inbraak in een kerk
Tussen donderdagavond 22.30 en vrijdagmorgen 2.25 uur is ingebroken in een kerk op de Heibocht. Een raam is geforceerd. In de kerk is gepoogd een kluis open te breken. De in de kerk aangetroffen breekijzer is inbeslaggenomen en veilig gesteld. Er wordt niets vermist uit de kerk.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Tussen donderdagavond 23.30 en vrijdagmorgen 5.30 uur is ingebroken in een woning op de Koekelberg. Aan de achterzijde is de toegangsdeur geforceerd. Uit de woning is een videocamera gestolen.

Budel: Inbraak in een woning
Vrijdagmorgen rond 5.25 uur schrok een bewoner van een woning op de Midbuulweg wakker. Hij hoorde een klap en gerommel in de woning. De bewoner ging kijken en zag dat er was ingebroken. Uit de woning zijn een draadloze telefoon, autosleutels en een fles drank gestolen. Uit de garage is een blauwe personenauto, Opel Vectra C1.8NZ, kenteken FD-JJ-49 weggenomen.

Helmond: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Walvisstraat. Een ruit is vernield. Uit de winkel zijn meerdere cd-roms gestolen.