Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 23 augustus 2002

Bemmel Inval hennepkwekerij
Op donderdag 22 augustus heeft de politie Bemmel een inval gedaan op een adres aan de Klappenburgstraat te Bemmel. In een woning werd op de zolder een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Er werden in totaal 235 planten aangetroffen. Door de Nuon wordt aangifte gedaan van diefstal van stroom. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Westervoort Man bestuurt auto ondanks ontzegging rijbevoegdheid Tijdens de surveillance op de Dorpsstraat te Westervoort werd donderdagmiddag 22 augustus een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat de 31-jarige man uit Nijmegen op dat moment een ontzegging van de rijbevoegdheid had en dus niet mocht rijden. Hiervoor is tegen deze bestuurder proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast bleek dat de man nog een aantal boetes van in totaal 1206,- euro had openstaan. Deze werden aan het politiebureau voldaan.

Duiven Diefstal uit bedrijfsauto
In de Weverstraat te Duiven werd tussen maandagavond 18 en woensdagavond 20 augustus een geparkeerd staande bedrijfsauto opengebroken. Een portier aan de achterzijde van de bus werd met grof geweld geopend. Uit de bedrijfsauto werden onder meer een aggregaat, cross-brillen, blikken motorolie, crosslaarzen en twee helmen ontvreemd.

Duiven Verkeerscontrole
Donderdagmiddag 22 augustus werd door de politie van de unit Duiven tussen 13.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Hamersestraat te Westervoort. De politie heeft daarbij bekeuringen uitgeschreven voor het te hard rijden (3x, toegestane snelheid 50 km/uur, hoogst gemeten snelheid 85 km/uur; deze bestuurder beschikte sinds één dag over zijn rijbewijs), het niet dragen van de autogordel (15x), het niet handsfree telefoneren tijdens het rijden (1x), het inhalen over een doorgetrokken streep (1x), te hoge snelheid van bromfiets (1x), het niet beschikken over een bromfietscertificaat (2x) en het rijden op een bromfiets zonder helm (1x).

Zevenaar Autobrand
Op donderdag 22 augustus 2002 omstreeks 18.14 uur vond een autobrand plaats op de Hazelaar te Zevenaar. De gedupeerde eigenaar, een 53-jarige inwoner van Zevenaar, had getracht de auto te starten, hetgeen pas lukte na aanslepen. Opeens kwamen rookwolken onder de motorkap vandaan. Er kon niet voorkomen worden dat de Volvo 340 geheel uitbrandde. De politie hield omwonenden op afstand met afzetlinten. De plaatselijke brandweer bluste de brand. Het wrak, dat niet verzekerd was tegen brand, werd afgevoerd naar de sloop.

Elst Snelheidscontroles
Op donderdag 22 augustus werden er twee snelheidscontroles gehouden in Elst. Van 8.00 tot 13.45 uur controleerde de politie op de 2e Weteringsewal (buiten bebouwde kom) en van 15.00 tot 21.15 uur op de Rijksweg Noord (buiten bebouwde kom). Op de 2e Weteringsewal werden 42 automobilisten en op de Rijksweg Noord werden 53 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl