Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 31 JULI 2002 kermis
Bij besluit van 25 juli 2002 heeft de burgemeester vergunning verleend tot het houden van een kermis in Bedum op het terrein tussen de Waldadrift en de wijk Oosterheerd II. De kermis duurt van 7 tot en met 14 september met uitzondering van zondag 8 september. Burgemeester en wethouders hebben ontheffing verleend van artikel 4.1.7 van de Algemene plaatselijke verordening. Dat artikel slaat op geluidhinder voor de omgeving.
Vergunning en ontheffing zijn verzonden op 31 juli. Rechtstreeks belanghebbenden kunnen daartegen binnen zes weken na die datum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester respectievelijk burgemeester en wethouders.

vrijstelling nieuwbouw zorgcentrum Alegunda Ilberi

Per besluit van 27 juni jl. heeft de raad van de gemeente Bedum vrijstelling verleend op grond van artikel 19, eerste lid van de Wet op de ruimtelijke ordening, voor de bouw van een nieuw verzorgingscentrum aan de Professor Boermastraat te Bedum. Het besluit ligt met bijbehorende stukken vanaf 1 augustus 2002 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM, Schoolstraat 1 te Bedum.
Tijdens de inzageperiode bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen, bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA Bedum.

gemeentelijke prioriteitenlijst restauratie van monumenten

Van 1 augustus tot en met 11 september 2002 ligt in het gemeentehuis bij de afdeling VROM de gemeentelijke prioriteitenlijst voor de restauratie van monumenten voor het budgetjaar 2008 ter inzage, zoals die door burgemeester en wethouders is vastgesteld. Deze prioriteitenlijst wordt door de provincie gebruikt voor het opstellen van het Provinciaal Restauratie Uitvoeringsprogramma. Hiermee worden subsidiegelden verdeeld die beschikbaar zijn op grond van het Besluit rijkssubsidiëring restauratie monumenten 1997. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende de terinzagetermijn tegen deze beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum.

vrijstelling bestemmingsplan OOSTERHEERD I
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van art. 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan OOSTERHEERD I

· voor het plaatsen van een berging aan De Populieren 14 te Bedum;
· voor het plaatsen van een berging aan De Eiken 25 te Bedum. De bouwplannen liggen 1 augustus tot en met 29 augustus 2002 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, bij de afdeling VROM. Gedurende de termijn dat de bouwplannen ter inzage liggen, kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders van Bedum, Postbus 38, 9780 AA BEDUM.
De volgende aanvraag om een bouwvergunning is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
25-07-2002 Het bouwen van een schuur aan Van Heemskerckstraat 13 te Bedum.
De aanvraag ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

melding bouwvoornemen

De volgende melding bouwvoornemen is de afgelopen periode bij 24-07-2002 Het plaatsen van een berging aan Stadsweg 23 te Onderdendam.
De melding ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

melding sloopvoornemen

De volgende melding voor het slopen is de afgelopen periode bij burgemeester en wethouders ingediend:
25-07-2002 Het verwijderen van asbesthoudende golfplaten aan Van Heemskerckstraat 13 te Bedum.
De melding ligt op afdeling VROM (Bouw- en woningtoezicht), Schoolstraat 1 te Bedum, ter inzage.

openstelling politiebureau

Het politiebureau aan De Vlijt in Bedum is tot 9 augustus alleen 's morgens van 8.00 tot 12.00 uur geopend. Buiten die uren kunt u terecht bij het bureau van de Regiopolitie in Uithuizen. Het wekelijkse spreekuur dat Hajon op de donderdagmiddag houdt vervalt tijdens de zomervakantie. Voor vragen of afspraken: tel. 0594-515053. woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur, Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder Schoolstraat 9, Bedum (kan zonder afspraak). Telefoon: 050-3011124. Niet urgente meldingen: 0900-8844 (30 ct. per minuut)