LAD

Nieuws

Academisch medisch specialisten bereid tot actie!

Alle academische ziekenhuizen worden t/m 4 september bezocht. Tijdens de rondgang willen LAD en Orde van de medisch specialisten weten in hoeverre ze bereid zijn tot acties en in welke vorm. De inzet van de acties is duidelijk: leegloop in de academische ziekenhuizen voorkomen door de concurrentiepositie ten opzichte van de perifere ziekenhuizen te herstellen.
Afgelopen week werd het AZM en het EMCR bezocht.

Actievormen
Na een aantal kritische vragen - met name in het EMCR - over de uitwerking van afspraken in het CAO-akkoord over o.a. de nieuwe UMS-schaal, arbeidsduur en de excellentietoelage, lichtte LAD-directeur Van Bolderen de mogelijke actievormen toe. Gedacht wordt aan administratieve/bestuurlijke frustratie (niet deelnemen aan overleg), conform 40 uur werken, opschorten van het geven van onderwijs, en als zwaarste middel: zondagsdienst draaien.

Medisch specialisten willen actie!
Zowel in het AZM als het EMCR zijn de medisch specialisten bereid over te gaan tot acties. "Zodra we alle ziekenhuizen hebben bezocht, maken we de balans op. Als alle ziekenhuizen actie willen voeren, zal in elk ziekenhuis een actiecomité worden opgericht. Zij kunnen dan op onze volledige steun rekenen," aldus Van Bolderen.

Deelname is belangrijk!
In de komende weken gaan LAD en Orde door met de ledenraadplegingen. Alle academisch medisch specialisten zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomsten bij te wonen en hun mening kenbaar te maken. Wij houden u op de hoogte.

Word nu lid tegen het speciale actietarief!