Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.45 u) Vrijdag, 23 augustus 2002

District Sittard

Sittard; fietsendieven
Afgelopen donderdagavond kreeg de politie een melding van getuigen dat enkele personen bij een winkelbedrijf aan de Brugstraat in Sittard een aldaar gestalde fiets hadden gestolen. De eigenaresse van de fiets heeft daarvan bij de politie aangifte gedaan. De politie die deze donderdagavond meteen in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Voetstraat een drietal personen aan die voldeden aan de opgegeven signalementen. De fiets die zij bij zich hadden werd in beslag genomen en de drie verdachten, twee mannen (30/31 jr) uit Sittard en een 35-jarige vrouw zonder vaste woon/verblijfplaats werden aangehouden. De gestolen fiets werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse. De politie maakt proces-verbaal op.

Sittard-Geleen; aanrijding
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 01.00 uur vond op de kruising Burg.Lemmensstraat / Tunnelstraat / Heidestraat in Geleen een aanrijding plaats. Een 50-jarige bestuurster van een auto uit Elsloo botste met haar tegen een andere auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Beek. Niemand raakte gewond en er is alleen blikschade. Bleek dat de 50-jarige vrouw uit Elsloo onder invloed haar auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat zij ruim tweemaal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
De politie heeft een 68-jarige automobilist uit Sittard bekeurd met een boete van Euro 190. Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Pres.Kennedysingel in Sittard bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse; tussen de 0,6 en 0,7 promille alcohol in zijn bloed.